Πανελλαδικες: Χωρις «εκπληξεις» το μαθημα της Ιστοριας

Ηρακλής Χατζηιωαννίδης, καθηγητής του φροντιστηρίου «Πολυδύναμο»: «Αυτός που ήταν καλά προετοιμασμένος δεν είχε σήμερα πρόβλημα να γράψει»

Η ιστορία ήταν το μάθημα με το οποίο ολοκλήρωσαν τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού των ανθρωπιστικών σπουδών. Αποτιμώντας τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές, ο καθηγητής του Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο» κ. Ηρακλής Χατζηιωννίδης  διευκρίνισε αρχικά πως «η ιστορία είναι ένα μάθημα στο οποίο οι μαθητές οφείλουν να γράψουν» εξηγώντας πως «η ιστορία και τα λατινικά είναι μαθήματα που ο μαθητής, ο οποίος είναι καλά προετοιμασμένος και από τα προηγούμενα χρόνια που κάνουμε με τα παιδιά προετοιμασία στο “Πολυδύναμο” δεν έχει θέμα, σε αντίθεση με τα αρχαία και την έκθεση που έχουν δυσκολίες».

«Αυτό πιστοποιήθηκε και σήμερα» υπογράμμισε ο ίδιος διευκρινίζοντας πως «αυτός που ήταν καλά προετοιμασμένος δεν είχε θέμα να γράψει. Όταν μιλάμε για καλή προετοιμασία, εννοούμε από τη Β’ και Γ’ Λυκείου. Γνωρίζει δηλαδή καλά την ιστορία από τη Β’ Λυκείου και προχωράει στη Γ’».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες δυσκολίες στα ερωτήματα, ο κ. Χατζηιωαννίδης ξεχώρισε το Γ1 και το Δ1 ερώτημα που αφορούσαν στις πηγές και ήταν από το 3ο κεφάλαιο της Μικρασιατικής  καταστροφής, καθώς χρειαζόταν κριτική σκέψη για να απαντήσει κανείς και «κυρίως στο Δ1 το β ερώτημα για την Αντιπολίτευση είναι το θέμα που θα ξεχωρίσει το 18 από το 20» όπως εκτίμησε.

Κλείνοντας ο κ. Χατζηιωαννίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε πολλές άριστες βαθμολογίες εξηγώντας πως «γι’ αυτό κάνουμε και τη συγκεκριμένη προετοιμασία στο φροντιστήριο, διότι οι προετοιμασία σε αυτά τα μαθήματα είναι πολύ συγκεκριμένη».

Ταυτόχρονα ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τις ημέρες που θα ακολουθήσουν την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο κ. Χατζηιωαννίδης θέλησε να στείλει μήνυμα ενθάρρυνσης προς τους υποψηφίους τονίζοντας πως «η λέξη αποτυχία είναι απαγορευτική για ένα παιδί, το οποίο προσπάθησε, διότι είναι μία βαριά λέξη να τη λέμε, πόσο μάλλον όταν δεν ξέρουμε τη σημασία της».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.