Πανδημη γιορτη της Ροδοπιτισσας Παναγιας

Μεγάλο πλήθος πιστών περπάτησε και εφέτος στο μονοπάτι της - Εντυπωσιακή η συμμετοχή των νέων

Πλήθος πιστών διένυσε και φέτος είτε με τα πόδια είτε με οχήματα τον δρόμο που οδηγεί στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, παραμονή της εορτής των εννιάμερων της Παναγίας, για το παραδοσιακό προσκύνημα.
 

Ήδη από τα ξημερώματα της Πέμπτης ο δρόμος από την πόλη της Κομοτηνής έως και τη Μονή, μια απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων, ήταν γεμάτος από κόσμο – με εντυπωσιακή την συμμετοχή νεαρότερων συμπολιτών μας- οι οποίοι αποφάσισαν να καλύψουν την απόσταση με τα πόδια για να φτάσουν στην Μονή και να προσκυνήσουν.


 
Η Μονή και φέτος ήταν έτοιμη να υποδεχτεί τους πιστούς που σπεύδουν παραδοσιακά από όλη την Θράκη, και όχι μόνο, με την εικόνα της Παναγίας να αποτελεί πόλο έλξης.
 

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών ξεκίνησε την Πέμπτη, 22 Αυγούστου με την ακολουθία του εσπερινού στο παρεκκλήσι «Ρόδον το Αμάραντον» εντός του αμπελουργικού σταθμού Αιγείρου του οποίου ακολούθησε λιτάνευση προς την ιερά μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Στην Αμβοσία έγινε η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τον ιερό κλήρο και εκπροσώπους τον τοπικών αρχών, που συνόδεψαν την εικόνα στην Μονή.
 
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής χοροστάτησε και στον πανηγυρικό εσπερινό που ακολούθησε, παρουσία πλήθους κόσμου.
 
Και του Χρόνου, και να μας έχει η Παναγία  υπό την σκέπη Της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.