Παλια ιστορια τα σκουπιδια στη Νυμφαια

Παρά τις κατά καιρούς παρεμβάσεις και καθαρισμούς, αποτελούν μόνιμο θέαμα

Είναι γεγονός ότι η Νυμφαία αποτελεί τον πνεύμονα της Κομοτηνής, μιας και αποτελεί ένα σημείο δροσιάς τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού, το οποίο προτιμούν πολλοί συμπολίτες μας.

Δυστυχώς, όπως έχουμε καταγράψει πολλές φορές, η δημοφιλία της ως προορισμού, την αφήνει ανοιχτή στους ανθρωπογενείς παράγοντες, με τα σκουπίδια να είναι δυστυχώς το σημαντικότερο αποτύπωμα που αφήνουν οι επισκέπτες της.

Μάλιστα παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες εθελοντικών οργανώσεων, που κατά καιρούς πραγματοποιούν καθαρισμούς στη Νυμφαία, αλλά και την τοποθέτηση κάδων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει.

Άλλωστε ακόμα και σε μια σύντομη επίσκεψη στο χώρο, θα ανακαλύψει κανείς πως σκουπίδια βρίσκονται παντού, κυρίως φυσικά κοντά στις βρύσες, που αποτελούν σημεία συγκέντρωσης, και ενώ κάποιοι φαίνεται να προσπάθησαν (μάταια) να τα μαζέψουν, σε άλλα σημεία, η αδιαφορία που επιδεικνύεται είναι προκλητική: σε ένα από τα τραπεζάκια, έχουν μείνει τα νερά και τα κουτάκια όπως τα άφησαν όσοι το χρησιμοποίησαν, ενώ και οι χώροι γύρω από τα άλλα τραπεζάκια, μοιάζουν κάποιες φορές με βομβαρδισμένα τοπία.

Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα, είναι συνεχές, και αντιστέκεται σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται, από συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες, που έχουν βρει απίθανα πράγματα στις δράσεις τους. Μάλιστα, σε μια εξ αυτές που έλαβαν χώρα πρόσφατα, ανευρέθηκε ολόκληρο αρνί, το οποίο ψήθηκε (μάλλον) εκεί, φαγώθηκε, και ό,τι απέμεινε πετάχτηκε στο δάσος.

Σε μια εποχή που συζητάμε συνέχεια για τις φωτιές, τους λόγους που ανάβουν αλλά και τον κίνδυνο που αποτελούν τα σκουπίδια, είναι λυπηρό να βλέπουμε κάποιους συμπολίτες να μην ενδιαφέρονται για αυτό το χώρο.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και το πρόσφατο γεγονός της καταστροφής από αγνώστους, των δοχείων που χρησιμοποιεί ως ποτίστρες το Κυνοκομείο Κομοτηνής για τα ζώα που βρίσκονται εκεί, θα δούμε πως η προσπάθεια να εκτιμήσουμε το φυσικό περιβάλλον που μας περιτριγυρίζει, έχει ακόμα δρόμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.