«Παλευουμε καθημερινα για να ικανοποιησουμε ολες αυτες τις αναγκες»

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Παναγιώτης Κεραμάρης για το Εσπερινό Γυμνάσιο Κομοτηνής

Την έκπληξή του για την κίνηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης να ελέγξει αιφνιδιαστικά το Εσπερινό Γυμνάσιο της Κομοτηνής, εξέφρασε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Παναγιώτης Κεραμάρης, σημειώνοντας παρόλα αυτά ότι καλώς ενδιαφέρεται η εισαγγελία για τη λειτουργία των σχολείων, όπως θα πρέπει να ενδιαφέρεται για κάθε τομέα της ζωής μας η δικαιοσύνη.
 
Να θυμίσουμε πως όπως είχαμε δημοσιεύσει τότε, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης είχε διαπιστώσει πολλαπλά προβλήματα και ελλείψεις, όπως απουσία κοινωνικής λειτουργού ή ψυχολόγου, φωτοτυπικού μηχανήματος και αναλώσιμων, εργαστηρίου φυσικής και χημείας, χώρων εκδηλώσεων και αποθήκευσης, αλλά και ότι δεν υπάρχει καθηγητής μαθηματικών, και προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών.
 
Ο κ. Κεραμάρης, έχοντας διερευνήσει το θέμα, μετά την επίσκεψη της εισαγγελίας, αναφέρθηκε σε μερικά ζητήματα που εντοπίστηκαν, σημειώνοντας πως γίνεται καθημερινός αγώνας από πλευράς τόσο της Περιφερειακής Διεύθυνσης, των κατά τόπους διευθύνσεων, των σχολείων αλλά και των σχολικών επιτροπών, να ικανοποιούν τις ανάγκες που υπάρχουν.
 

Έτσι για το κενό του μαθηματικού τόνισε πως κενά σαν αυτό είναι μια καθημερινή διαδικασία στον τομέα της εκπαίδευσης, που μπορεί να δημιουργηθούν και από πρόβλημα υγείας ή άλλη ανάγκη. «Αυτό το κενό θα καλυφθεί μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου, όπου δηλώνονται τα κενά κατά τη διάρκεια της χρονιάς και καλύπτονται με τις διαδικασίες του υπουργείου» διαβεβαίωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.
 
Όσο για το θέμα των εργαστηρίων, σημείωσε πως υπεύθυνο για αυτά είναι το σχολείο και η επιτροπή του Δήμου, που διαθέτει τα λειτουργικά έξοδα σε αυτό. Την ίδια ώρα όπως εξήγησε δεν μπορεί το Εσπερινό Γυμνάσιο να χρησιμοποιήσει το εργαστήριο του Λυκείου, μιας και είναι διαφορετικές οι μαθησιακές ανάγκες του Λυκείου από το Γυμνάσιο, και διαφορετικά τα εργαστήρια. «Προσπαθούμε παρόλα αυτά και εμείς, και το σχολείο, και ο Δήμος, να προσφέρουμε ότι μπορούμε περισσότερο σε αυτό. Η παρέμβαση της εισαγγελίας είναι θετική αλλά και εμείς δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια, καθημερινά παλεύουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες για όλα τα σχολεία» σημείωσε ο κ. Κεραμάρης.
 
Το Εσπερινό άλλωστε έχει μαθητές που έχουν συγκεκριμένα ζητήματα και οικογενειακή κατάσταση και που πολλές φορές βοηθούν στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να προσπαθήσουν περισσότερο. «Παλεύουμε καθημερινά για να ικανοποιήσουμε όλες αυτές τις ανάγκες» επανέλαβε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.