Παιδικοι σταθμοι: Πως θα ανοιξουν τη Δευτερα

Όσα πρέπει να ξέρετε

Την Δευτέρα, 17 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο της σταδιακής επαναλειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων.

Σε αντίθεση με τους μαθητές των υπολοίπων βαθμίδων οι οποίοι από τη Δευτέρα θα υποβάλλονται σε self test μία φορά την εβδομάδα αντί για δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στην διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Σημειώνεται επίσης πως τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα.

Την Παρασκευή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, επισήμανε πως θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας ακόμη και σε εκείνους για τους οποίους δεν έχουν ανοίξει οι σχετικές ηλικιακές πλατφόρμες εμβολιασμών. “Έχουμε προβλέψει οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς να είναι στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών” είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε, θα γίνεται μεγαλύτερη χρήση των εξωτερικών χώρων, καθώς “προσπαθούν οι βρεφονηπιαγωγοί να τους αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο”, ενώ οι γονείς θα παραδίδουν τα παιδιά στην εξωτερική είσοδο των σταθμών για αποφυγή συνωστισμού.

“Μετά από διαδοχικές συναντήσεις με την Επιτροπή των επιστημόνων, όπου έπρεπε να εξηγήσουμε τις αγωνίες των γονιών, αλλά και λόγω της αγωνίας των λοιμωξιολόγων για τις μεταλλάξεις, αποφασίσαμε να ανοίξουμε στις 17 Μαΐου και αυστηροποιούμε το πρωτόκολλο” είπε η υφυπουργός Εργασίας. “Οι εργαζόμενοι υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα και θα κάνουν αυτοδιαγνωστικά τεστ. Τα μικρούλια δεν χρειάζονται ούτε αυτοδιαγνωστικά τεστ ούτε μάσκα” υπογράμμισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.