Παιδικοι σταθμοι: Γιορτη για τη χρονια που φευγει, αισιοδοξια για αυτη που ερχεται

Ένας σταθμός-«κόσμημα» στο Κόσμιο και δυνατότητα φιλοξενίας 650 παιδιών από τον Σεπτέμβριο

Σε «όαση» χαράς και δημιουργίας, με πρωταγωνιστές τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών της Κομοτηνής, μετατράπηκε το απόγευμα της Τετάρτης το πάρκο της Περιφέρειας. Το καθιερωμένο «πανηγυράκι» των παιδικών σταθμών, που ολοένα διευρύνεται με νέες δράσεις και εκδηλώσεις, προσφέρει την ευκαιρία στους παιδαγωγούς και στα νήπια να παρουσιάσουν τη δουλειά που έκαναν στη διάρκεια της χρονιάς που ολοκληρώνεται, αλλά και να παίξουν και να διασκεδάσουν σε ένα γιορτινό κλίμα. Σηματοδοτεί τυπικά το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, αν και η ουσιαστική λήξη της λειτουργίας των παιδικών σταθμών είναι στα τέλη του μήνα Ιουλίου. 

«Μέλημά μας στο Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης είναι να δίνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στους παιδικούς σταθμούς για να λειτουργούν άψογα»


«Ήταν μια εξαιρετική χρονιά, μια χρονιά που πέρασε χωρίς πολλά προβλήματα», διέκρινε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ και υπεύθυνος για τους παιδικούς σταθμούς, κ. Γιάννης Γκαράνης. Μιλώντας απολογιστικά, έκανε γνωστό ότι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς φιλοξενήθηκαν φέτος περί τα 620 παιδιά, που σημαίνει ότι ικανοποιήθηκε το σύνολο των σχετικών αιτημάτων. Το ίδιο καλή και πιθανόν καλύτερη από τη φετινή, θα είναι κατά τον κ. Γκαράνη και η χρονιά, που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. «Μέλημά μας στο Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης είναι να δίνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στους παιδικούς σταθμούς για να λειτουργούν άψογα», υπογράμμισε. «Έτσι λοιπόν έχουμε εγκαινιάσει τον καινούργιο παιδικό σταθμό του Ροδίτη, έχουμε προσλάβει έναν παιδίατρο για τις ανάγκες των παιδιών, έχουμε σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα για την αναβάθμιση και την πιστοποίηση των παιδικών χαρών των σταθμών, ενώ είναι στα σκαριά για να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο ο παιδικός σταθμός του Κοσμίου». «Όλα αυτά σηματοδοτούν ότι το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης κάνει πολύ σημαντική δουλειά και για την πόλη, αλλά και για τους μικρούς μας πολίτες», κατέληξε.
 
Σημειώνεται ότι το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης λειτουργεί συνολικά 12 παιδικούς σταθμούς στην Κομοτηνή και στους οικισμούς. Με τη λειτουργία του νέου σταθμού στο Κόσμιο, που πέρα από τις σύγχρονες προδιαγραφές, διαθέτει και αίθουσες υπερδιπλάσιας χωρητικότητας, από τη νέα χρονιά το ΚΕΜΕΑ θα έχει την ευχέρεια να υποδεχτεί ακόμα περισσότερα παιδιά. Για την ακρίβεια, ο νέος παιδικός σταθμός του Κοσμίου μπορεί να δεχτεί μέχρι και 50 παιδιά, από 20 που φιλοξενούσε ως σήμερα, και με την ελπίδα ότι θα προσελκύσει και πολλούς Κομοτηναίους λόγω της σύγχρονης υποδομής του, αναμένεται να αυξήσει τη συνολική δυναμική των δημοτικών παιδικών σε 650.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.