Παιδικα βιβλια στα Γερμανικα απεκτησε η Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Μια Δωρεά από το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη

Θα εμπλουτίσουν τον τομέα ξενόγλωσσης Παιδικής Λογοτεχνίας που δημιουργείται στη Βιβλιοθήκη

Παιδικά βιβλία στα Γερμανικά, που περιλαμβάνουν βιβλία λογοτεχνίας, δραστηριοτήτων, δίγλωσσα (στα γερμανικά και τα ελληνικά) ακόμα και λεξικά, παρέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, για την ενίσχυση του εκκολαπτόμενου ξενόγλωσσου παιδικού τομέα της, ο Πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Carsten Müller.

Τα βιβλία αγοράστηκαν από το Γενικό Προξενείο κατόπιν σχετικής μελέτης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, με την προσφορά να εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη με περιφερειακές βιβλιοθήκες.

Διάφοροι τίτλοι, μεταξύ των οποίων και κάποιοι στα Ελληνικά και τα Γερμανικά, θα βρίσκονται στα ράφια της Βιβλιοθήκης

Αξίζει να σημειωθεί πως τα βιβλία αυτά θα αποτελέσουν σημαντική προσθήκη στην ξενόγλωσση Παιδική συλλογή της βιβλιοθήκης, η οποία ήδη έχει προχωρήσει στην προμήθεια τίτλων στα Αγγλικά, ενώ έχει σκοπό να επεκταθεί και στα Γαλλικά στο άμεσο μέλλον, με άλλες γλώσσες στη συνέχεια.

Η παράδοση έγινε παρουσία του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, του Αντιδήμαρχου Παιδείας κ. Γιάννη Κυριαζή, της Προέδρου της ΔΕΚΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου και ο Προϊστάμενος της Βιβλιοθήκης κ. Δημήτρης Κατσιμίγας, ενώ τον Γενικό Πρόξενο συνόδευε ο Επίτιμoς Πρόξενος της Γερμανίας στην Κομοτηνή κ. Σταμάτης Κουρούδης.

Διάφοροι τίτλοι, μεταξύ των οποίων και κάποιοι στα Ελληνικά και τα Γερμανικά, θα βρίσκονται στα ράφια της Βιβλιοθήκης

Ο Πρόξενος κ. Müller εξέφρασε τη χαρά του για την γνωριμία του με τον Δήμαρχο σε αυτό τον χώρο, αλλά και την ικανοποίησή του που γίνεται με την ευκαιρία της εκπλήρωσης του αιτήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τα συγκεκριμένα βιβλία.

Αυτό δείχνει, σημείωσε, το ενδιαφέρον που υπάρχει στην περιοχή για την γερμανόφωνή λογοτεχνία, σε μια μεγάλη γκάμα παιδικών βιβλίων. Εξέφρασε δε την επιθυμία του, σε επόμενη επίσκεψή του, να συναντηθεί με εκπαιδευτικούς της περιοχής.

Ο Γερμανός Πρόξενος ξεναγήθηκε στο Μουσείο Καραθεοδωρή

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Πρόξενο κ. Müller για τη χειρονομία επιβεβαιώνοντας την έκταση του ενδιαφέροντος για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας στην περιοχή μας, όπως έκανε και ο κ. Κουρούδης, που πρότεινε η επόμενη δωρεά να περιλαμβάνει και βιβλία για μεγαλύτερες ηλικίες.

Ο πρόξενος στη συνέχει ξεναγήθηκε τόσο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη όσο και στο Μουσείο Καραθεοδωρή, όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κ. Καραθεοδωρή κ. Σάκης Λιπορδέζης τον ξενάγησε στη συλλογή του μεγάλου Μαθηματικού που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και της ακαδημαϊκής του καριέρας στη Γερμανία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.