«Παιχτηκε βρωμικο παιχνιδι στις πλατες ολων μας την περιοδο του Πασχα»

Επιστολή 9 κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜΘ στον πρωθυπουργό

Στον πρωθυπουργό απευθύνονται με επιστολή τους εννέα κτηνοτροφικοί Σύλλογοι και συνεταιρισμοί της ΑΜΘ, καλώντας τον να αναλάβει άμεσα γενναία μέτρα για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας της χώρας. Παράλληλα κατακεραυνώνουν τους χειρισμούς υπουργών της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες όλων μας την περίοδο του Πάσχα» αναφερόμενοι σε σωρεία ελληνοποιήσεων.

Αναλυτικότερα στις επιστολή τους οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης νιώθουμε οργή και απογοήτευση, για το βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες όλων μας, γι’ ακόμα μια φορά την περίοδο του Πάσχα, κατά τη διαδικασία αγοραπωλησίας των αμνοεριφίων.

Το μόνο που μένει μετά τη νομιμοποίηση των ελληνοποιήσεων, είναι να τις επιδοτήσουμε, όπως σχεδιάζουμε να κάνουμε με τη συνδεδεμένη ενίσχυση των βοοειδών  από το 2023, για τα εισαγόμενα προς πάχυνση μοσχάρια από χώρες της ΕΕ! 

Το Πάσχα πέρασε και ήρθε η πρωτομαγιά. Τ’ αμνοερίφια είναι κατά χιλιάδες στα μαντριά.

Τα πάντα πρόθυμα κοράκια, που συντέλεσαν σ’ αυτή την κατάσταση, μυρίστηκαν ανάγκη και δυστυχία και ήρθαν ν’ αγοράσουν στη μισή τιμή από το Πάσχα και από το κόστος παραγωγής!

Ο κτηνοτρόφος αυτή τη στιγμή ξεπουλάει την παραγωγή του, για να μην καταστραφεί οικονομικά ακόμη περισσότερο!

Δε γνωρίζουμε κι ελπίζουμε να μην υπάρχει συμμετοχή του υπουργού ΑΑΤ κ. Γεωργαντά σε όλο αυτό το θεατρικό σκηνικό που στήθηκε το φετινό Πάσχα.

Το μόνο όμως σίγουρο είναι ότι δεν είδαμε την αντίδραση του, απέναντι στη λαίλαπα των μπλε σφραγίδων και στον καταστροφικό επικοινωνιακό οίστρο του  υπουργού ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και των κεντρικών μέσων ενημέρωσης.

Δεν προστάτεψε και δεν υπερασπίστηκε ως όφειλε, την κτηνοτροφική παραγωγή της πατρίδας μας.

Η ανοχή δυστυχώς σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι συνενοχή, γιατί το θράσος νικά τη μετριοπάθεια, με τη λογική του νόμου της ζούγκλας!

Όλα τα παραπάνω δείχνουν γιατί οι κτηνοτρόφοι γινόμαστε κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι.

Αν θέλετε ν’ αντιστραφεί η φθίνουσα αυτή πορεία που έχει τραγικές  δημογραφικές και οικονομικές επιπτώσεις στην ελληνική ύπαιθρο, αλλάξτε ρότα και αφουγκραστείτε επιτέλους τις κριτικές φωνές και τις προτάσεις των κτηνοτρόφων.

Αστείες παρεμβάσεις, όπως το φιλοδώρημα του 2% επί του τζίρου του 2021, σας εκθέτουν, δεν ικανοποιούν κανένα και δε γίνονται αποδεκτές.

Δεν είναι στραβός ο γιαλός κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς δυστυχώς μέχρι σήμερα, στραβά αρμενίζετε!

ΥΓ. Στον τομέα της κτηνοτροφίας συνεχίζονται όλα να γίνονται τόσο λάθος, που έχουμε φτάσει στο σημείο να πιστεύουμε, ότι γίνονται με σχέδιο και με σκοπό να μας τελειώσουν.

Γι’ ακόμα μια φορά σας επισημαίνουμε.

Όσο υπάρχουν τα κορόιδα της ελληνικής κοινωνίας οι κτηνοτρόφοι, που δουλεύουν 365 μέρες το χρόνο, χωρίς κοινωνική ζωή και χωρίς το οικονομικό όφελος που τους αξίζει, αλλάξτε συμπεριφορά απέναντι τους.

Ενισχύστε τους να σταθούν στο επάγγελμα, ζητήστε τους συγγνώμη για τη διαχρονική και διακομματική μέχρι σήμερα απαξίωση τους, με την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής απέναντί τους.

Ελάτε κοντά τους εσείς προσωπικά αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη, χωρίς κάμερες κι επιτέλους αφουγκραστείτε τα προβλήματα και υιοθετήστε τις λογικές και δίκαιες  προτάσεις τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.