Παιχνιδοποιηση στην Τενεριφη για το ΓΕΛ Ιασμου

Στην Ισπανία συναντήθηκαν οι εταίροι του έργου Erasmus+

H εβδομάδα από τις 11 έως τις 15 Οκτωβρίου 2021 ήταν ιδιαίτερα γόνιμη για την υλοποίηση του έργου του ΓΕΛ Ιάσμου Erasmus+227 CultGameEdu. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υπεύθυνη μονάδα υλοποίησης για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Όλοι οι εταίροι συναντήθηκαν στην Τενερίφη μετά από πρόσκληση του σχολείου της Ισπανίας IES El Sobradillo, το οποίο διοργάνωσε ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα.

«Αρχικά, καταφέραμε επιτέλους να συναντηθούμε δια ζώσης όλοι εμείς που συναντιόμαστε εδώ και αρκετούς μήνες πάντα μέσω τηλεδιάσκεψης ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Oι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συστηθούν και να εξηγήσουν τους στόχους του οργανισμού τους» μετέφερε αναφερόμενη στη συνάντηση η διευθύντρια του σχολείου κ. Βάγια Σερέτη προσθέτοντας επιπλέον πως «μπορέσαμε να μάθουμε σε βάθος τι είναι η παιχνιδοποίηση. Τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, από τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Τσομή Γεώργιο και τους συνεργάτες του, όσο και σε πρακτικό επίπεδο χάρη στα παραδείγματα που δόθηκαν από το Meraki  Projectes. Υπήρξαν επίσης συνεδρίες για τον καθορισμό των στοιχείων, των μηχανισμών και της δυναμικής που θα αποτελέσουν μέρος της ψηφιακής εφαρμογής του έργου μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικοδεσπότες από το IES El Sobradillo εμπλούτισαν την επίσκεψη με δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξαιρετική πολιτιστική κληρονομιά της Τενερίφης, όπως για παράδειγμα, με ξενάγηση στη Σάντα Κρουζ και επίσκεψη στις πυραμίδες του Güímar.

«Συνολικά ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και προοιωνίζεται ένα πολύ εποικοδομητικό έργο» εκτίμησε επιλέγοντας η κ. Σερέτη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.