«Παιχνιδια» με την πρωτοβαθμια φροντιδα στον δημο Αρριανων

Δίνουν εμβολιαστικό κέντρο, αναστέλλουν τη λειτουργεία των Ιατρείων σε Φιλλύρα και Αρριανά

Δυσαρέσκεια ακολούθησε της αρχικής ικανοποίησης για τη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Φιλλύρας. Και τούτο διότι όπως προκύπτει για τη λειτουργία θα χρειαστεί να διακοπεί η εξυπηρέτηση του κοινού όχι μόνο σε αυτό, αλλά μερικώς και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρριανών.

Την αρνητική αυτή εξέλιξη θίγει σε επιστολή του προς τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν, ο οποίος καταθέτει την έκπληξή του για το γεγονός ότι «θα διακοπεί η εξυπηρέτηση του κοινού τόσο στο ιατρείο της Φιλλύρας όσο μερικώς και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρριανών, το οποίο σύμφωνα με ενημέρωσή μας θα λειτουργεί μόνο για μια ημέρα την εβδομάδα».

«Οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελούν σημαντικότατο πυλώνα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η λειτουργία τους είναι απαραίτητη και αναγκαία για κάθε πολίτης της χώρας» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αρριανών, ζητώντας για τον λόγο αυτό να προβλεφθεί η λειτουργία ενός ιατρείου σε γειτονικό οικισμό (Ιατρείο Πάσσου) και να εξασφαλιστεί η καθημερινή λειτουργία και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρριανών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.