Παιχνιδι Κρυμμενου Θησαυρου στην Ξυλαγανη και συναυλια χορωδιων στις Σαπες

Συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών

Μια μοναδική περιπέτεια έζησαν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στην Ξυλαγανή οι μικροί κυνηγοί του χαμένου θησαυρού, όπου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό το σχετικό Παιχνίδι, παρουσία και του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.

Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Καρναβαλιού 2023 και των Αποκριάτικων Λαογραφικών Εκδηλώσεων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών υπό την καθοδήγηση των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου της Ξυλαγανής.

Οι μικροί συμμετέχοντες έπρεπε να ανακαλύψουν που είναι κρυμμένος ο θησαυρός, συμμετέχοντας σε ένα συναρπαστικό διαδραστικό ταξίδι δεξιοτήτων και γνώσεων που ακόνισαν το μυαλό τους και ενίσχυσαν τη συλλογικότητα τους.

Οι τρεις πρώτες νικητήριες ομάδες οι οποίες έλαβαν έπαθλα ήταν οι εξής:

1η Σαΐνια,

2η Μαχητές,

3η Φλεγόμενοι ταύροι.

Θερμό χειροκρότημα στη συναυλία χορωδιών

Η συνέχεια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών δόθηκε την επομένη, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σαπών. Εκεί η Χορωδία του Γυμνασίου Σαπών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κ. Ευθυμίας Καλεντζίδου, συνοδεία της Ορχήστρας «Ακριτικός Ήχος» και η Χορωδία του Συλλόγου Πολιτισμού & Ανάπτυξης Σαπών «ΔΡΩ», συνοδεία της μαέστρου Βερόνικας Σεμερτζίδου απέδωσαν τραγούδια της αποκριάς και της παράδοσης.

Η εκδήλωση έτυχε της θερμής ανταπόκρισης των πολιτών οι οποίοι έδωσαν το παρών και χειροκρότησαν τους συμμετέχοντες για το ταλέντο τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.