Παγοδρομια δρομοι και πεζοδρομια σε ολη τη Ροδοπη

Έδειξε τα δόντια του ο «Διομήδης»

Μπορεί το ύψος της χιονόπτωσης που έπεσε στη Ροδόπη, στα πεδινά, να μην έφτασε σε μέγεθος άλλα σημεία της Ελλάδας, τούτο όμως δεν σημαίνει ότι ο «Διομήδης» δεν έδειξε τα δόντια του και στην περιοχή μας.

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου αλλά και των πεζοδρομίων οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν μετέτρεψαν σε πάγο το νερό και το χιόνι που έπεσε, εξ ου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε πεζούς και οδηγούς.

Το πρωί της Τετάρτης λεωφορείο στη γέφυρα του Ιάσμου εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος βρέθηκε εκτός δρόμου με αποτέλεσμα όχημα που ακολουθούσε να φρανάρει απότομα και να συγκρουστεί πάνω του όχημα που βρισκόταν από πίσω του. Από το περιστατικό καταγράφονται ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.

Επίσης υλικές ζημιές καταγράφηκαν και χθες το βράδυ σε αυτοκίνητο στην περιοχή του 3ου Λυκείου όταν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έπεσε δέντρο. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, του δήμου και της ΕΟΔ Ροδόπης ήταν άμεση, προχωρώντας στην απομάκρυνση του δέντρου. Από την πτώση διακόπηκε και η ηλεκτροδότηση για κάποιες ώρες, ωστόσο επανήλθε γρήγορα το ρεύμα.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι με αποφάσεις των οικείων δημάρχων τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την έκταση του Δήμου Μαρωνείας Σαπών καθώς και στους οικισμούς  Άνω Βυρσίνης, Μυρτίσκης, Καρδάμου, Κύμης, Εσοχής και της περιοχής του Κέχρου, στον Δήμο Αρριανών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.