Παγκοσμια Ημερα Μουσειων στο Λαογραφικο Μουσειο Ξυλαγανης

Ένα ταξίδι στην Ξυλαγανή του 19ου και 20ου αιώνα για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Ξυλαγανής, αλλά και το Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι»

Το Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα στην πορεία του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής, άνοιξε τις πόρτες του στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, προσφέροντας σε κατοίκους της Ξυλαγανής και σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ένα ταξίδι στην Ξυλαγανή του 19ου και 20ου αιώνα. Για τους κατοίκους της Ξυλαγανής το Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής προσέφερε έναν παραδοσιακό καφέ με τοπικά εδέσματα, ενώ οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και στη συνέχεια παίξανε και ζωγραφίσανε στο Μουσείο, επιστρέφοντας στα σχολεία τους με τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Το Λαογραφικό Μουσείο σήμερα άνοιξε τις αίθουσές του για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο της Ξυλαγανής, καθώς και για το Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ “Άγιοι Θεόδωροι”. Οι μαθητές που ξεναγήθηκαν στο Μουσείο ξεπέρασαν του ενενήντα, ενώ περίπου τριάντα κάτοικοι του χωριού ήπιαν τον καφέ τους στο παραδοσιακό καφενείο του Λαογραφικού Μουσείου Ξυλαγανής», εξήγησε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής, κ. Μαρία Παπαδοπούλου.

«Η σημερινή ξενάγηση, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, είχε ως βασικό στόχο την απενοχοποίηση των Μουσείων στα μάτια των μαθητών. Οι μαθήτριες και οι μαθητές  ξεναγήθηκαν στο Μουσείο όχι ως παθητικοί αποδέκτες αλλά ως σημαντικοί και ενεργοί κρίκοι της διαδικασίας της περιήγησης στους χώρους του Μουσείου», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κάρεν Χαναγκιάν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.