Ουρες χιλιομετρων ξανα στη Νυμφαια

Παρά το σχετικά μικρό αριθμό εισερχόμενων, η έλλειψη υποδομών δημιουργεί σημαντικές καθυστερήσεις

Σημαντικές καθυστερήσεις τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, αναφέρθηκαν στην δίοδο της Νυμφαίας το Σάββατο 12 Ιουνίου, με ουρές που πλησίαζαν τα 2 χιλιόμετρα, και αναμονή περίπου 2 ωρών.

Η καθυστέρηση αποδίδεται κυρίως στον χρόνο που χρειάζεται για να ελεγχθούν τα έγγραφα των ταξιδιωτών στα σύνορα, με την επιβεβαίωση των ταξιδιωτικών εγγράφων που απαιτούνται για να ταξιδέψουν από την Βουλγαρία στη Ελλάδα, και σε αρκετά μικρότερο βαθμό, στα δειγματοληπτικά τεστ που γίνονται στους εισερχόμενους ταξιδιώτες στον χώρο που έχει διαμορφωθεί.

Σημαντική η καθυστέρηση στον έλεγχο των πιστοποιητικών

Ενώ όμως η δίοδος μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες καθυστερήσεις τα προηγούμενα χρόνια, απότοκο των μεγάλων ροών, το «μποτιλιάρισμα» το Σάββατο έγινε χωρίς η ροή να είναι υπερβολική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το Σάββατο 12 κα την Κυριακή 13 Ιουνίου, 2.260 άτομα πραγματοποιήσαν είσοδο στη χώρα μας. Αν υπολογίσει κανείς πως τον Ιούνιο του 2019 είχαμε 215.209 εισόδους (μ.ο. 7.000 εισόδους την ημέρα), με τον μεγαλύτερο όγκο να καταγράφεται τα Σαββατοκύριακα, φαίνεται πως οι εγκαταστάσεις, όχι μόνο στον υγειονομικό τομέα, χρειάζονται άμεσα ενίσχυση.

Οι ουρές αποδίδονται το γεγονός ότι πολλοί Βούλγαροι και Ρουμάνοι ξεκίνησαν να ταξιδέψουν το πρωί του Σαββάτου για τη χώρα μας, για τις προγραμματισμένες διακοπές τους.

Όμως ο χρόνος που χρειάζεται για τον έλεγχο των δικαιολογητικών, με δεδομένες και τις περιορισμένες δυνατότητες των υφιστάμενων υποδομών, έκανε ακόμα και αυτή τη μικρή, με τα κανονικά δεδομένα, κίνηση να φαντάζει μεγαλύτερη.

Αντίθετα την Κυριακή, όταν δεν υπήρχε αυτή η μαζικότητα, η κίνηση γινόταν πιο κανονικά.

Όμως γενικότερα η κίνηση όλο αυτό το διάστημα, γίνεται με καθυστερήσεις, ακόμα και τις καθημερινές, όταν οι εισερχόμενοι δεν έχουν την ίδια συχνότητα, αναδεικνύοντας συνεχώς την ανάγκη για την άμεση βελτίωση των υποδομών τόσο στον ίδιο το συνοριακό σταθμό, όσο και στο σημείο όπου γίνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι.

Σύντομα η μόνιμη σύνδεση με το διαδίκτυο και νέο στέγαστρο για την μονάδα του ΕΟΔΥ

Ο χώρος όπου γίνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι βέβαια, θα δει ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα.

Να θυμίσουμε πως όταν είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του, δεν είχε καν πρόσβαση στο διαδίκτυο, κάτι με το οποίο έχει βοηθήσει προσωρινά η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, μέχρι να υπογραφούν οι απαραίτητες συμβάσεις.

Ήδη έχει αναληφθεί από την Αντιπεριφέρεια η κατασκευή ενός υποστέγου περίπου 70 τ.μ., ενώ ήδη έχουν κάνει τις συνδέσεις τόσο για το ρεύμα, όσο και για την ύδρευση, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη.

Είναι επίσης πρόθυμοι να συμβάλλουν σε ό,τι τους ζητηθεί, ανέφερε, όμως αυτές οι λύσεις, δεν μπορεί παρά να είναι προσωρινές. Για αυτό και συνεχίζουν, σύμφωνα με τον ίδιο, να επιμένουν για τη δημιουργία μόνιμων δομών που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας σύγχρονης λειτουργίας της διόδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.