Ουδεν νεοτερο για χρηματοδοτηση νεων βρεφονηπιακων σταθμων σε Ροδοπη και ΑΜΘ

Παρά τις εξαγγελίες από Αχτσιόγλου και Φωτίου

Με το θέμα της διετούς εκπαίδευσης των παιδιών στα νηπιαγωγεία να μονοπωλεί την επικαιρότητα στο τομέα της προσχολικής εκπαίδευσης, έχει σχεδόν ξεχαστεί το γεγονός ότι ακόμα αναμένεται η έκδοση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε όλη την Ελλάδα.
 
Αν θυμίσουμε πως στις αρχές του Ιανουαρίου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου είχε γνωστοποιήσει πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιευόταν η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, για τη δημιουργία 400 νέων βρεφονηπιακών σταθμών σε περίπου 200 παιδικούς σταθμούς με προοπτική έως τα τέλη Μαΐου, οι δήμοι να καταθέσουν τον σχετικό φάκελο.
 
Άλλωστε και πιο πριν, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της ΑΜΘ που είχε πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή το Νοέμβριο του 2017, η Υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου είχε μιλήσει για επιδότηση 15 Δήμων στην Περιφέρεια ΑΜΘ εντός του 2018, με σκοπό τη λειτουργία 21 νέων δομών που θα καλύψουν 525 νέες θέσεις παιδιών.
 
Παρόλα αυτά, και με τα προβλήματα που δημιουργούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από την μετακίνηση των παιδιών προς τα Νηπιαγωγεία να έχουν καταστήσει την ανάγκη λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών πιο απαραίτητη, το πρόγραμμα, το οποίο ήταν συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, προς το παρόν αγνοείται.
 
Να σημειωθεί πάντως πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε αντίθεση με αυτό που πρόσφατα ανακοινώθηκε για τις παιδικές χαρές, θεωρείται πως θα λάμβανε υπόψη τις τοπικές ανάγκες, όμως και σε αυτό πέρα της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ ΑΜΘ, και αυτό με αφορμή το θέμα των Νηπιαγωγείων, δεν φαίνεται να έχει γίνει κάποια προσπάθεια να καταγραφούν και να αξιολογηθούν οι υπάρχουσες δομές.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.