Ουδεν νεοτερο απο την ΕΤΑΔ για την επεκταση του Κυνοκομειου Κομοτηνης

Πρόταση Λουτατίδη να αξιοποιηθεί ο χώρος του παλιού ΕΘΙΑΓΕ

Θέματα που αφορούν την στελέχωση του Κυνοκομείου, και την περισυλλογή αδεσπότων, συζητήθηκαν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, με τη συζήτηση να αποτελεί την αφορμή για ακόμα μια φορά να αναδειχθεί το θέμα της μη προόδου των εργασιών αναβάθμισης του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου, το έργο έχει κολλήσει, μιας και δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από την ΕΤΑΔ για το θέμα της παραχώρησης του χώρου στο οποίο θα γίνει.

Να θυμίσουμε πως η επέκταση αφορά τόσο στους κτιριακούς χώρους, όπου στεγάζονται τα ιατρεία αλλά και τα γραφεία, αλλά και την καλύτερη διαμόρφωση του εξωτερικού περιβάλλοντος. Όμως ενώ σχεδόν όλες οι εκτάσεις επέκτασης ανήκουν στο Δήμο, μία από αυτές, η παλιά κοίτη του ποταμού Μπουκλουτζά, ανήκει στην ΕΤΑΔ, που σημαίνει πως θα πρέπει να παραχωρηθεί στο Δήμο.

Από τη στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα, έχουν γίνει επανειλημμένες οχλήσεις στην ΕΤΑΔ, η οποία όμως δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι τώρα.

Κατά την συζήτηση, μιας και δεν προχωρά το θέμα του κυνοκομείου στην υφιστάμενη έκταση, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Λουτατίδης πρότεινε να αξιοποιηθεί η έκταση του παλιού ΕΘΙΑΓΕ, που βρίσκεται στην παλιά έξοδο της πόλης προς Ξάνθη, τονίζοντας πως βρίσκεται εκτός πόλης, και είναι αρκετά μεγάλη για να μπορέσει να φιλοξενήσει ένα κυνοκομείο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως για τον συγκεκριμένο χώρο έχουν προταθεί κατά καιρούς πολλές χρήσεις, ακόμα και για στέγαση γεωργικής σχολής, χωρίς όμως αυτές να οδηγήσουν πουθενά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.