Ουδεν λογος ανησυχιας για τα ολιγομελη τμηματα των Γυμνασιων Σαπων και Ξυλαγανης

Θετικές οι εισηγήσεις Π. Κεραμάρη προς το Υπουργείο Παιδείας για την συνέχεια της λειτουργίας τους

Κατευναστικός ως προς το ενδεχόμενο κατάργησης ολιγομελών τμημάτων μικρότερων των 15μαθητών σε ΕΠΑΛ της Κομοτηνής, όπως επίσης και στο διαπολιτισμικό γυμνάσιο Σαπών και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ξυλαγανής, εμφανίστηκε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι σχετική φημολογία έκανε τον γύρο του διαδικτύου μετά και την πρόσφατη συνάντηση που είχαν μέλη της ΕΛΜΕ Ροδόπης, μεταξύ άλλων, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜ – Θ κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, αφορμή της οποίας στάθηκε η δίωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν την ίδια ημέρα διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας ορισμένων μειονοτικών σχολείων στη Θράκη.
 
Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Βασιλειάδης το ενδεχόμενο κατάργησης ολιγομελών τμημάτων μικρότερων των 15 μαθητών τέθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης, με τον κ. Κεραμάρη να διαβεβαιώνει πως στις περιπτώσεις εκείνες που έγκειται στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Παιδείας, το σύνολο των εισηγήσεων του είναι θετικό προς την κατεύθυνση της συνέχισης της λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων ή των τμημάτων εκείνων στα οποία παρατηρείται μείωση του μαθητικού πληθυσμού, με την τελική απόφαση ωστόσο να βρίσκεται στην ευχέρεια του Υπουργείου.
 
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης ωστόσο υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και των τμημάτων, που λειτουργούν ειδικά σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές της Θράκης, επισημαίνοντας και την θετική απόκριση του κ. Κεραμάρη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.