Οταν η «χαοτικη οπερα» γεννα τεχνη

Οι μούσες της Αρτ Νουβώ, το φάντασμα της όπερας τόσα άλλα χώρεσαν στον μαγευτικό κόσμο των Opera Chaotique το βράδυ της Παρασκευής

Μπορεί να ανέμενε κανείς ότι μία παράσταση όπερας, έχει θέση μόνο στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, παρόλα αυτά η ιστορία έχει δείξει πως η πόλη μας και οι άνθρωποί της, ευτυχώς σε κάποιες των περιπτώσεων, τείνουν να «διαφοροποιούν» την στάση τους απέναντι σε κάποιους άγραφους κανόνες.
 
Μία τέτοια «παρέκκλιση» από το σύνηθες λοιπόν έζησαν το βράδυ της Παρασκευής, όσοι έδωσαν το «παρών» στο Καφέ Μπαρ «Οχτώ», οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρωτοποριακό ως προς το περιεχόμενό του πρόγραμμα που συνδύαζε ιδανικά την όπερα, την τζαζ, το cabare show, την ποπ ακόμα και την ελληνική παράδοση.
 

«Ενορχηστρωτές» της όλης προσπάθειας οι Opera Chaotique, ήτοι οι Γιώργος  Τζιουβάρας και Χρήστος Κουτσογιάννης, το ανατρεπτικό δίδυμο «αλχημιστών» που ζωντάνεψαν επί σκηνής τις μούσες των καταραμένων ζωγράφων της Αρτ Νουβώ και όχι μόνο. Οι γυναίκες που «σημάδεψαν» ζωγράφους όπως ο Μοντιλιάνι, ο Μονέ, ο Ρενουάρ και ο Πικάσο και αποτέλεσαν τις «μούσες» τους, ενέπνευσαν εκ νέου το ανατρεπτικό δίδυμο, που παρουσίασε στο κοινό ένα μουσικοθεατρικό αποτέλεσμα που κάθε άλλο παρά «χαοτικό» ήταν.
 
Μια παράσταση σουρεαλιστικού καμπαρέ, με έντονο το στοιχείο του χιούμορ, της σουρεαλιστικής φαντασίας και των εκρηκτικών μουσικών αλχημειών, που φέρουν την υπογραφή των Opera Chaotique, αλλά και απρόσμενες διασκευές που ωστόσο «έδεναν» ιδανικά στο όλο κόνσπεπτ, που είχε έντονο το στοιχειό της διάδρασης με το κοινό το οποίο συμμετείχε ενεργά στην παράσταση από την αρχή μέχρι το τελευταίο λεπτό.
 

Το Φάντασμα της Όπερας, ο Δον Ζουάν και η Κάρμεν που αποτελούν παλαιότερες δουλειές των δύο «αλχημιστών», «απασχόλησαν» επίσης τους καλλιτέχνες που καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκομένους, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη δεν γνωρίζει όρια!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.