Οταν η ανακυκλωση γινεται αφορμη για δημιουργια

Τις κατασκευές τους από ανακυκλωμένα υλικά παρουσίασαν μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής

Το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής στο πλαίσιο εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος «Don’t Throw, Make it Glow!», με θέμα την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών, δέχτηκε την επίσκεψη ξένων αντιπροσωπειών από σχολεία της Ρουμανίας, της Φινλανδίας, της Μάλτας και της Ιταλίας από 6-12 Μαρτίου 2016. Κατά την εβδομαδιαία επίσκεψή τους πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια διάρκειας τριών ημερών που αφορούσαν στην ανακύκλωση χαρτιού καθώς αυτό ήταν το θέμα της συνάντησης στο σχολείο μας.

Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων με τα παραγόμενα αντικείμενα τόσο από τη συνεργασία των ξένων αντιπροσωπειών με τους μαθητές, όσο και από αυτά που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, από την περιβαλλοντική ομάδα ανακύκλωσης του σχολείου, παρουσιάστηκαν σε έκθεση στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, με την παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων.
 
Ανάμεσα στα εκθέματα που παρουσιάστηκαν ήταν: ανακυκλωμένα φύλλα χαρτιού, σημειωματάρια κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο χαρτί και χαρτί που προήλθε από την πίσω όψη χρησιμοποιημένων χαρτιών, μάσκες και γλυπτά από χαρτοπολτό, μάσκες και κοσμήματα από papier-mch, φωτιστικά και κορνίζες από χαρτόνι, διάφορα διακοσμητικά από ρολά χαρτιού, χριστουγεννιάτικα δέντρα από παλιά βιβλία και περιοδικά και στολίδια από χριστουγεννιάτικες κάρτες, στεφάνια με λουλούδια από χάρτινες αυγοθήκες και άλλα.
 
Η συνέχεια του προγράμματος αφορά στην επαναχρησιμοποίηση διάφορων άλλων ανακυκλώσιμων υλικών όπως γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και ύφασμα, για την δημιουργία ανάλογων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.