«Οταν ειμεθα ενωμενοι, εν αγαστη συνεργασια, τοτε τα αποτελεσματα ειναι αξιομνημονευτα»

Το «ευχαριστώ» της Μητρόπολης για την συμμετοχή και συνεργασία όλων κατά την παρουσία της εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» στην Κομοτηνή

Το δικό της «ευχαριστώ» απευθύνει η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την ολόθυμη συμμετοχή των πιστών και την άρτια συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων κατά την παραμονή της Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» στην πόλη μας. Συγκεκριμένα σε ανοιχτή της επιστολή η μητρόπολη επισημαίνει:

«Tης χαριτοβρύτου Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστίν» επανακάμψης εις το Κυριακόν του Θεομητορικού Περιβολίου, το Πρωτάτον του Αγίου Όρους, ανάγκη εσωτέρα επιβάλλει την απόδοσιν ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης εις όσους συνετέλεσαν και κοπίασαν δια την αρτίαν οργάνωσιν και υλοποίησιν των εκδηλώσεων, θρησκευτικών και άλλων, που έλαβαν χώραν κατά το χρονικόν διάστημα φιλοξενίας του Ιερού τούτου Σεβάσματος της Ορθοδοξίας εις την πόλιν μας.

Η καταγραφή ενός εκάστου θα ήτο κουραστική και πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος να λησμονήσωμεν κάποιον. Εις το ιστορικόν από πάσης απόψεως τούτο γεγονός δια την πόλιν μας, αλλά και γενικώτερα δια την Θράκην, συνεργάστηκαν αρμονικά όλες οι Αρχές, Πολιτικές, Πολιτειακές, Στρατιωτικές, τα Σώματα Ασφαλείας, τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, όλοι οι Τοπικοί Φορείς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι δια να αποδειχθή δια μίαν ακόμη φοράν, ότι όταν είμεθα ενωμένοι, εν αγαστή συνεργασία, τότε τα αποτελέσματα είναι αξιομνημόνευτα.

Ιδιαιτέρως θερμάς ευχαριστίας απευθύνομεν εις τον ευλαβή και πιστόν Λαόν της Μητροπολιτικής Περιφερείας μας, ο οποίος απέδειξεν δια της πανδήμου Υποδοχής και Προσκυνήσεως της Ιεράς Εικόνος την αγαθή πίστη του και την αγάπη του προς το πρόσωπον της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Μητέρας όλων ημών.

Από καρδίας ευχόμεθα, όπως η Κυρία Θεοτόκος περιφρουρή σθεναρώς και θάλπη μητρικώς άπαντας, σκέπη το ευσεβές Γένος των Ελλήνων και ειρηνεύη τον διαρκώς τεταραγμένον σύγχρονον κόσμον».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.