Ως και τις 12 Σεπτεμβριου οι εγγραφες στο διευρυμενο ολοημερο σχολειο

Κατερίνα Σαραφίδου: «Υποστηρίζουμε θερμά αυτόν τον νέο θεσμό»

Προθεσμία μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα σε 10 σχολικές μονάδες της Ροδόπης.

Υπενθυμίζεται πως το διευρυμένο ολοήμερο θα εφαρμοστεί φέτος στο  1ο, 2ο , 3ο, 4ο, 6ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11ο, και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και οι μαθητές και μαθήτριες γίνονται δεκτοί και δεκτές χωρίς κανένα κριτήριο.

Σε μήνυμά της η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης καλεί τους γονείς και κηδεμόνες να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου τους, να λάβουν τη σχετική ενημερωτική επιστολή και την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση εγγραφής, ώστε να εγγράψουν εφόσον το επιθυμούν, τα παιδιά τους έγκαιρα, ώστε να σχηματιστούν τα τμήματα το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κατερίνα Σαραφίδου: «Ειδικά για φέτος τρεις ζώνες αποχώρησης των παιδιών»

Μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Κατερίνα Σαραφίδου, εξήγησε πως θα υπάρχουν τρεις ζώνες στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου. Η πρώτη θα είναι η διατροφή και το εθελοντικό πρόγραμμα της διατροφικής αγωγής και η δεύτερη ζώνη θα είναι αυτή της μελέτης όπου θα γίνεται συστηματικά η προετοιμασία των μαθητών. Το «καινούργιο» και καινοτόμο του διευρυμένου ολοήμερου έγκειται ουσιαστικά στην τρίτη ζώνη που θα διαρκεί από τις 15.55 μέχρι τις 17.30 όπου  θα εντάσσονται καθημερινά, δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός, οι παραδοσιακοί ή/και μοντέρνοι χοροί, οι εικαστικές τέχνες, η εκπαιδευτική ρομποτική, τα πνευματικά παιχνίδια, τα πειράματα, τα μαθηματικά παιχνίδια, η ρητορική τέχνη, το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο, η παιδική επιχειρηματικότητα, η δημιουργία εφημερίδας και ένα ακόμη πλήθος δραστηριοτήτων.

Η κ. Σαραφίδου σημείωσε ακόμη, απαντώντας σε απορίες γονέων, ότι για φέτος, μόνο, επειδή ο θεσμός είναι καινούργιος, θα υπάρχει η δυνατότητα τριών ζωνών αποχώρησης στις 14:55, στις 15:50 και στις 17:30.

«Εμείς υποστηρίζουμε θερμά αυτόν τον νέο θεσμό» επεσήμανε η κ. Σαραφίδου εξηγώντας πως «με το νέο, διευρυμένο χρονικά και αναβαθμισμένο ποιοτικά, ολοήμερο, ενισχύονται οι δωρεάν παροχές εκπαίδευσης, εξασφαλίζεται περισσότερος ελεύθερος, δημιουργικός χρόνος για τα παιδιά στο σπίτι εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο και επιτυγχάνεται προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριο των γονέων».

Εξ ου και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους γονείς να καταθέσουν το δυνατόν νωρίτερα τις αιτήσεις εγγραφής ώστε να υπέρξει εικόνα των τμημάτων που θα σχηματιστούν, καθώς για τη δημιουργία ενός τμήματος ολοήμερου απαιτούνται 10 παιδιά.

«Προσπαθούμε και φροντίζουμε όλοι για να είναι όλα στη θέση τους την πρώτη μέρα του σχολείου και να λειτουργήσουν όλα ομαλά» τόνισε κλείνοντας ο κ. Σαραφίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.