Ως «αφετηρια» για τους πυροπληκτους λειτουργησε το Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Δεν απαιτήθηκε διανυκτέρευση καθώς οι ανάγκες καλύφθηκαν από τα διαθέσιμα ξενοδοχεία – Σε ετοιμότητα διοίκηση και εθελοντές για την κάλυψη κάθε έκτακτης ανάγκης

Ως «αφετηρία» λειτούργησε από το μεσημέρι της Τρίτης και συνεχίζει για όσο χρειαστεί το Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής, το οποίο με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ.Χρήστου Μέτιου, άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί πυρόπληκτους συμπολίτες από τις περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου που επλήγησαν.

Παρά την ετοιμότητα της διοίκησης αλλά και των εθελοντών που ανταποκρίθηκαν κατά δεκάδες στο κάλεσμα που απηύθυναν δια ανακοινώσεων και social media τόσο για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και φιλοξενίας, η δεύτερη όπως εξήγησε η υπεύθυνη λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής, ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Ζωή Κοσμίδου, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm», δεν απαιτήθηκε καθώς οι ανάγκες καλύφθηκαν από τις κλίνες που διαθέτουν ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης μας.

Όπως εξήγησε η ίδια κατά την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής υπό το καθεστώς αυτό, λειτούργησε περισσότερο ως κέντρο πληροφόρησης και οργάνωσης όσων έσπευσαν από Ροδόπη και Έβρο προς τα ξενοδοχεία της πόλης, ενώ παρέμεινε ανοιχτό καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Ο κύριος «όγκος» πολιτών όπως έκανε γνωστό η κ.Κοσμίδου αφορά σε κατοίκους των οικισμών που έλαβαν εντολή εκκένωσης, όπως η Μάκρη, τα Δίκελλα και η Συκορράχη, καθώς και ο Σώστης.

Στην άμεση εξυπηρέτηση όλων όπως τόνισε η ίδια λειτούργησε ενισχυτικά και το γεγονός ότι ο Δήμος Κομοτηνής είχε διαμορφώσει «ξενώνα» φιλοξενίας στο Πολυλειτουργικό του Κέντρο.

Η κ.Κοσμίδου ευχήθηκε το γρηγορότερο δυνατό τέλος του πύρινου εφιάλτη στο σύνολο της ΠΑΜ-Θ για να εξάρει την βοήθεια και την συμμετοχή όλων των εθελοντών τόσο σε ό,τι αφορά την όποιας μορφής διευκόλυνση των πληγέντων, όσο και όσων συνεχίζουν να επιχειρούν και να ενισχύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Κλείνοντας η ίδια έσπευσε να δηλώσει την ετοιμότητα όλων για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης περίπτωσης που μπορεί να προκύψει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.