«Ορθοπεταλιες» απο τον Δημο Κομοτηνης για την Παγκοσμια Ημερα Ποδηλατου

Με δύο δράσεις, σε συνεργασία με τους Breveterians, για μικρούς και μεγαλύτερους ποδηλάτες

Με δύο δράσεις ο Δήμος Κομοτηνής αναμένεται να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου στηρίζοντας μια παραδοσιακή μορφή άθλησης στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι ηλικίες.

Ειδικότερα σε συνεργασία με την ποδηλατική ομάδα Breveterians θα γίνουν οι παρακάτω δράσεις:

  • Η πρώτη είναι μια ποδηλατική διαδρομή μήκους 12 χλμ. η οποία θα ξεκινήσει στις  18:00 από το Ηρώο, θα ακολουθεί τον ποδηλατόδρομο και θα έχει ως προορισμό τον οικισμό Σύμβολα, με επιστροφή́ στο Ηρώο. Οι Breveterians θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες. Το κατώτερο όριο ηλικίας των  συμμετεχόντων είναι τα 10 έτη. Όλους τους ανήλικους είναι υποχρεωτικό να τους συνοδεύει ένας από τους δύο γονείς ή κηδεμόνας σε όλη τη διαδρομή.
  • Την ίδια μέρα, στις 17:00 στο 1ο πάρκινγκ της Νυμφαίας θα ξεκινήσει μια ποδηλατική́ διαδρομή με ποδήλατα βουνού́ στο άλσος της Νυμφαίας για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης δημοτικού́, με σκοπό οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου να γνωρίσουν από έμπειρους ποδηλάτες της ομάδας Breveterians τον μαγικό κόσμο του Mountain Bike.

Για τη δεύτερη αυτή δράση τα παιδιά πρέπει να συνοδεύει στην αφετηρία ένας από τους δύο γονείς ή κηδεμόνας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στις δράσεις μπορούν να επικοινωνούν με τον Γιώργο Τοκαλατσίδη από τους Breveterians στο τηλέφωνο 6937450349 και όταν πρόκειται για συμμετοχή ανηλίκων με τον υπεύθυνο της Ποδηλατικής Ακαδημίας «Ολυμπιάδα» Χαρούν Μολλά στο τηλέφωνο 694 4584199.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Κομοτηνής καλεί τους δημότες να λάβουν μέρος στις δράσεις για να απολαύσουν τις πανέμορφες διαδρομές του τόπου μας παράλληλα με τα οφέλη του ποδηλάτου, ενός οικολογικού μέσου μετακίνησης που παρέχει εξαιρετική σωματική άσκηση.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.