«Οροσημο» ξανα στην επιτυχια

Τις ελπίδες τους για μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα εκθέτουν η Δήμητρα Κευσενίδου και η Μυρτώ Φαλαλάκη

Στον αστερισμό της επιτυχίας, μέσα από τα «αγκάθια» μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς, βοήθησε να περάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του το Φροντιστήριο «Ορόσημο» για ακόμα μια φορά. Η ανακοίνωση των βάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έφερε χαμόγελα επιτυχίας και βλέμματα ικανοποίησης, τόσο σε μαθητές όσο και σε καθηγητές.

Οι πρώην μαθητές του Φροντιστηρίου, φοιτητές πλέον, γυρίζουν το βλέμμα τους προς το μέλλον, ξεκινώντας την πορεία προς την ακαδημαϊκή, αλλά και την προσωπική, τους εξέλιξη μέσα στους κόλπους του Πανεπιστημίου.

Για τα σχέδιά τους για το μέλλον, μας μίλησαν δύο μαθήτριες του φροντιστηρίου, η Δήμητρα Κευσενίδου, και η Μυρτώ Φαλαλάκη

Δήμητρα Κευσενίδου: «Η Ιατρική είναι μια σχολή που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις πολλές ειδικότητες»

Η Δήμητρα Κευσενίδου, που πέρασε στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, ήταν σχεδόν σίγουρη για την επιλογή της, μιας και είχε γράψει 19.023 μόρια.

Γιατί όμως η Ιατρική; «Μου αρέσει να ανακαλύπτω και να διαβάζω πολλά πράγματα, και νομίζω ότι η Ιατρική είναι μια σχολή που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις πολλές ειδικότητες, οι οποίες έχουν επίσης πολύ διάβασμα και πολύ ανάλυση» σημειώνει, για αυτό και αυτή η δυνατότητα συνδυασμών της φάνηκε ιδιαίτερα ελκυστική. Ακόμα δεν είναι σίγουρη φυσικά ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει, παρόλο που αρχικά την έχουν προσελκύσει η Ψυχιατρική, η Γενετική και η Ογκολογία, καθώς και οι δυνατότητες που υπάρχουν στην έρευνα.

Όσο για τον δρόμο που ακολούθησε για να φτάσει στην επιτυχία; Η ίδια στην αρχή της χρονιάς, θεώρησε πως θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη, όμως κατά την διάρκειά της ηρέμησε, με την βοήθεια και του φροντιστηρίου, που την απάλλαξε από το άγχος μέσα από την πολύ καλή στήριξη και πολύ καλή βοήθεια.

Μέσα δε από τη μουσική, που την εμπνέει στο διάβασμα, και την απομόνωση λόγω κορωνοϊού, μπόρεσε να αφοσιωθεί στο διάβασμα ώστε να πετύχει. Τώρα πλέον, έχοντας φτάσει στην κορυφή της προσπάθειας, βλέπει πως αυτό που της φαινόταν αρχικά βουνό ήταν τελικά πολύ πιο εύκολο.

Όσο για τα ερωτηματικά που υπάρχουν για τον τρόπο που θα γίνουν τα μαθήματα φέτος λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, ιδιαίτερα σε μια σχολή που έχει και εργαστήρια που δεν μπορούν να αντικατασταθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, θεωρεί πως θα είναι δύσκολο, αλλά όπως έκαναν και στο Λύκειο, θα προσαρμοστούν.

Μυρτώ Φαλαλάκη: «Η επιλογή της Φυσικής στο Ηράκλειο ήταν καθαρά ακαδημαϊκή»

Το τμήμα Φυσικής στο Ηράκλειο ήταν η πρώτη επιλογή της Μυρτώς Φαλαλάκη, που μπήκε δεύτερη στο Τμήμα με 18.593 μόρια. Επέλεξε την Φυσική, γιατί από την Α΄ Λυκείου ήταν το μάθημα που την έλκυε περισσότερο, και είχε την τύχη, όπως αναφέρει, γιατί συνάντησε  πολύ καλούς καθηγητές και στο σχολείο και στο φροντιστήριο, που την έκαναν να την αγαπήσει και να αποφασίσει τελικά ότι είναι αυτό που θέλει να κάνει στο μέλλον.

Δύο λόγοι την οδήγησαν στο Ηράκλειο, το γεγονός ότι ο αδερφός της σπουδάζει εκεί, αλλά κυρίως γιατί, σύμφωνα με την έρευνά της, είναι ένα από τα δύο καλύτερα Τμήματα Φυσικής στην Ελλάδα, μαζί με αυτό των Ιωαννίνων.

Το τμήμα των Ιωαννίνων έχει καλούς τομείς, όπως η Πυρηνική Φυσική, ενώ το Ηράκλειο ειδικεύεται μεταξύ άλλων στην Αστροφυσική, την οποία θα ήθελε να ακολουθήσει, για αυτό και τελικά η επιλογή της ήταν καθαρά ακαδημαϊκή.

Στόχος της είναι να ολοκληρώσει όσο πιο γρήγορα τις σπουδές της, και να προχωρήσει σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο εξωτερικό. Απώτερος στόχος της είναι να απασχοληθεί σε διεθνείς οργανισμούς, όπως η ESA και το CERN.

Όσο για το πώς θα ξεκινήσει το έτος, θεωρεί πως έχοντας περάσει δύο χρονιές τηλεκπαίδευσης, τα πράγματα έχουν αρχίσει να εξελίσσονται, και να δουλεύουν όλοι πιο συστηματικά και σωστά.

«Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και καλύτερα και θα δίνονται και κάποιες παραπάνω ευκαιρίες» ανέφερε, παρόλο που είναι αλήθεια πως χάνονται ευκαιρίες σε δια ζώσης εργαστήρια. «Από κοντά θέλουμε να πάμε όλοι για να γνωρίσουμε και τους συμφοιτητές μας, αλλά όλοι περνάμε κάτι δύσκολο αυτή την περίοδο με τον κορωνοϊό» τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.