«Οροσημο» στη γνωση• εγγυηση για την επιτυχια

Φιλιώ Ψάλτη, Μεχμέτ Μπατουχάν, Παναγιώτης Καρακωστίδης, Γιώργος Τοπαλίδης και Δήμητρα Νάντσου μιλούν για τους βαθμούς που πέτυχαν και τις σχολές που «έβαλαν στο μάτι»

Μια ακόμα σημαντική ημέρα για το φροντιστήριο Ορόσημο ήταν η Παρασκευή 29 Ιουνίου, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών την μαθητών που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις.
 
Μια ημέρα ορόσημο, αποτελεσμάτων, και υψηλών βαθμολογιών, την χαρακτήρισε ο ιδρυτής του Φροντιστηρίου κ. Σάκης Λιπορδέζης, ο οποίος σημείωσε πως είναι η πιο σημαντική ημέρα της χρονιάς.
 
Και αυτό γιατί είναι μια μέρα συγκομιδής των καρπών της επιτυχίας, από τους κόπους που έκαναν καλλιεργώντας τη γνώση και την εκπαίδευση στα παιδιά ώστε να συμμετέχουν στις πανελλήνιες και να πετύχουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Μια τέτοια μέρα πάντα έχει χαρά, ενθουσιασμό και συγκίνηση για όσους πέτυχαν, απογοητεύσεις μερικές φορές για όσους δεν κατάφεραν αυτό που περίμεναν, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια μέρα γιορτής, χαράς και επιτυχιών για τους περισσότερους, και αυτό θα αποτελέσει και την κινητήριο δύναμή τους και το εφαλτήριο για την επόμενη χρονιά. 

Φιλιώ Ψάλτη 

Ανακουφισμένη γιατί πλέον γνωρίζει τη βαθμολογία της, επειδή τώρα τελείωσε ένας μεγάλος κύκλος και ξεκινάει κάτι καινούριο και χαρούμενο, αφού ανταμείφθηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, είναι η Φιλιώ Ψάλτη, η βαθμολογία της οποίας έφτασε 18.704 μόρια, στην θετική κατεύθυνση με μάθημα επιλογής τη βιολογία.
 
Αν ένα μάθημα τη δυσκόλεψε, αυτή ήταν η Βιολογία, γιατί τουλάχιστον μία άσκηση ήταν περίεργα διατυπωμένο. Στόχος από την αρχή ήταν η ιατρική, και τώρα ελπίζει πως θα υπάρξει πτώση σε αυτές, μιας και η βαθμολογία της είναι 9 μόρια κάτω από την Ιατρική Αλεξανδρούπολης. 

Μεχμέτ Μπατουχάν 

Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσε στον Μεχμέτ Μπατουχάν η ανακοίνωση των βαθμών, παρόλο που είναι γενικά ικανοποιημένος με τους βαθμούς του, πλην της Βιολογίας, όπου κάπως τον στεναχώρησε στο τέλος.
 
Ο ίδιος επίσης ακολούθησε τη θετική κατεύθυνση, φτάνοντας τα 16.696 χιλιάδες μόρια, και παρόλο που έχει στόχο τις ιατρικές σχολές, στις  οποίες ελπίζει να μπει, όμως θα είναι ικανοποιημένος και αλλού. 

Παναγιώτης Καρακωστίδης 

Την αίσθηση πως ανταμείφθηκαν οι κόποι όλων αυτών των χρόνων, γιατί σε κάθε περίπτωση, θεωρεί πως μια ατυχία στις πανελλαδικές είναι πολύ ψυχοφθόρα και πρέπει να ξαναμπείς στο «λούκι» έχει ο Παναγιώτης Καρακωστίδης, ο οποίος συγκέντρωσε 18.038 μόρια στη θετική κατεύθυνση.
 
Έτσι κατάφερε να πετύχει τον αρχικό στόχο του, που ήταν το Χημικό, όμως τώρα που έχει φτάσει αυτή τη βαθμολογία έχει αρχίσει να σκέφτεται να βάλει στο στόχαστρο μια σχολή με υψηλότερη βαθμολογία, ελπίζοντας πως θα μπορέσει να περάσει σε αυτή. 

Γιώργος Τοπαλίδης 

Ικανοποιημένος από την επίδοσή του, πιστεύοντας ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι του αλλά ήταν και τυχερός, γιατί κάποια από τα θέματα τα είχαν δουλέψει και στο φροντιστήριο, ειδικά στη βιολογία, κάτι που θεωρεί πως βοήθησε ιδιαίτερα, είναι ο Γιώργος Τοπαλίδης, που έφτασε τα 17.317 μόρια στην Θετική Κατεύθυνση.
 
Αρχικά στόχος ήταν η Ιατρική και οι χημικές σχολές, και ενώ δεν φαίνεται πως θα μπορέσει να φτάσει την Ιατρική, ελπίζει πως θα μπορέσει να κατακτήσει μια θέση στις σχολές Χημείας με την βαθμολογία που έχει. 

Δήμητρα Νάντσου 

Το τέλος της αγωνίας τόσο των εξετάσεων όσο και της αναμονής των αποτελεσμάτων αποτελούσε η Παρασκευή για την Δήμητρα Νάντσου, η οποία βρήκε τις εξετάσεις λίγο πολύ όπως τις περίμενε στη θεωρητική κατεύθυνση, φτάνοντας τα 17.927 μόρια
 
Και τώρα μετά από αυτό το αποτέλεσμα, παρόλο που δεν έχει κατασταλάξει σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα, θα κοιτάξει τις προοπτικές ώστε να συμπληρώσει το μηχανογραφικό και να κάνει την καλύτερη επιλογή για αυτή. Μία επιλογή που σκέφτεται σοβαρά, έχοντας δώσει και ειδικό μάθημα, είναι η κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, όμως σκέφτεται επίσης είτε τη Φιλολογία ή και την Νομική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.