«Οροσημο» Επιτυχιας και στις φετινες εξετασεις

Ανδρέας Φωτιάδης, Γεωργία Παπαδοπούλου, Αθανάσιος Φωλιάς, Γεωργία Ανέστη, Νίκος Φαλαλάκης και Γιάννης Γρηγοριάδης μίλησαν για την προσπάθειά τους αλλά και τους επόμενους στόχους τους

Ακόμα μια μέρα χαράς ήταν η 28η Ιουνίου για το Φροντιστήριο Ορόσημο, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, μιας και αυτές είναι οι μέρες που οι μαθητές του βλέπουν τα αποτελέσματα των κόπων μια ολόκληρης χρονιάς.
 
Φυσικά πάντα δίπλα στη χαρά, τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση, υπάρχει και η απογοήτευση για όσους δεν κατάφεραν αυτό που περίμεναν, όμως συνολικά οι μαθητές ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, μιας και έχουν όλη την υπόλοιπη ζωή μπροστά τους.
 
Για τα αποτελέσματά τους, αλλά και για το ακαδημαϊκό τους μέλλον μίλησαν έξι μαθητές του φροντιστηρίου, που πήραν διαφορετικές κατευθύνσεις αλλά παραμένουν αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Αθανάσιος Φωλιάς: Συνειδητά στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης

Πρώτα από όλα, μιλώντας και για τους συμμαθητές του, ο Αθανάσιος Φωλιάς που ήταν στην Θετική κατεύθυνση και συγκέντρωσε 16.448 μόρια, σημείωσε πως ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πολύ κόπο, δουλειά και άγχος, αλλά τους έμαθε πάρα πολλά, παρότι πέρασε πολύ γρήγορα, χωρίς να το καταλάβουν.
 
Για αυτό και τόνισε πως οι επόμενοι που θα δώσουν εξετάσεις θα πρέπει να το ζήσουν, καθώς είναι μια πολύ ωραία εμπειρία που τους έμαθε να παλεύουν για αυτό που θέλουν να κατακτήσουν, αλλά και τους προετοίμασε για την ενήλική τους ζωή, γιατί αυτό που θέλουν να κάνουν θα πρέπει να το κάνουν με κόπο και μεράκι.
 
Ο ίδιος πάντως είναι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματά του, μιας και στόχος του είναι το Τμήμα Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης, στο οποίο, αν δεν ανέβουν οι βάσεις θα μπορέσει να περάσει. Άλλωστε επέλεξε συνειδητά τη Φυσικοθεραπεία Θεσσαλονίκης γιατί θεωρεί ότι έχει πολλά να προσφέρει, ενώ ήδη έχει επισκεφτεί το χώρο του Τμήματος και έχει μελετήσει και τη δυνατότητα μεταπτυχιακών.

Νίκος Φαλαλάκης: Σπουδές στο Τμήμα Βιολογίας Ηρακλείου και από εκεί στο εξωτερικό για έρευνα

Ο Νίκος Φαλαλάκης έδωσε εξετάσεις στη Θετική κατεύθυνση συγκεντρώνοντας  17.600 μόρια και έχει σαν στόχο τη Βιολογία Ηρακλείου.
 
Είναι αρκετά ευχαριστημένος από την επίδοσή του στις φετινές εξετάσεις, παρόλο που τα θέματα ήταν αρκετά απαιτητικά και διαφορετικά από ό,τι τις άλλες χρονιές οπότε και χρειαζόταν και μια διαφορετική προσέγγιση.
 
Το τμήμα Βιολογίας στο Ηράκλειο ήταν μια συνειδητή επιλογή, γιατί έχει ακούσει πολύ θετικές γνώμες για την ίδια τη σχολή, η οποία έχει και πολλές διασυνδέσεις με το εξωτερικό. Αυτό θεωρεί πως είναι πολύ θετικό, γιατί σκοπός του είναι να φύγει στο εξωτερικό μετά την αποφοίτησή του και να ασχοληθεί με το κομμάτι της έρευνας, καθώς πιστεύει πως του ταιριάζει.

Γεωργία Παπαδοπούλου: Ψήφος εμπιστοσύνης στον κλάδο της βιολογίας

Καλύτερη από ό,τι περίμενε ήταν η βαθμολογία της μετά τις εξετάσεις, τόνισε η Γεωργία Παπαδοπούλου, που συγκέντρωσε 16.700 μόρια στη Θετική κατεύθυνση.
 
Πρώτη επιλογή της είναι η Μοριακή Βιολογία, η βάση της οποίας όμως είναι 800 μόρια ψηλότερα από τη βαθμολογία της, διαφορετικά ελπίζει να μπορέσει να εισαχθεί στο Τμήμα Βιοχημείας.
 
Γενικότερα της αρέσει πολύ ο κλάδος της βιολογίας, όμως προτιμά την Μοριακή Βιολογία μιας και ασχολείται κυρίως με τον άνθρωπο.

Γεωργία Ανέστη: Διακαής επιθυμία η Ιατρική

Δεν είναι πλήρως ευχαριστημένη από την βαθμολογία της, που έφτασε τα 17.044 μόρια, η Γεωργία Ανέστη που έδινε εξετάσεις στη Θετική κατεύθυνση.
 
Διακαής επιθυμία της είναι η Ιατρική, όμως είναι κάπως δύσκολο με δεδομένη τη βαθμολογία της, για αυτό και σκέφτεται τη Μοριακή Βιολογία και το Χημικό, παρόλο που δεν αποκλείει να κάνει σπουδές Ιατρικής στο εξωτερικό.

Ανδρέας Φωτιάδης: «Κατασταλαγμένος» Φυσικός από την Α΄ Λυκείου

Τέλος μοναδικό στόχο το Τμήμα Φυσικής στο Ηράκλειο έχει ο Ανδρέας Φωτιάδης, που είχε βαθμολογία 15.100 μόρια γιατί πιστεύει ότι είναι από τα πιο οργανωμένα τμήματα Φυσικής στην Ελλάδα.
 
Από την Α΄ Λυκείου άλλωστε είχε αποφασίσει πως θα γίνει Φυσικός, και αποτέλεσε το έναυσμά του για να επιμείνει, να διαβάζει, και αφού έκανε την έρευνά του αποφάσισε πως το Τμήμα του Ηρακλείου ήταν το κατάλληλο για τον ίδιο.

Γιάννης Γρηγοριάδης: Αρχικός στόχος η Νομική∙ εναλλακτικός η Φιλολογία

Τα 16.005 μόρια έφτασε στη Θεωρητική κατεύθυνση ο Γιάννης Γρηγοριάδης, ο οποίος είχε αρχικό στόχο την Νομική, όμως μετά τις βαθμολογίες ο δρόμος για αυτή φαίνεται να κλείνει.
 
Παρόλα αυτά δεν απογοητεύεται, με επόμενη επιλογή του να είναι η Φιλολογία, αν και δεν έχει αποφασίσει ακόμα σε ποια πόλη θα επιλέξει να φοιτήσει, περιμένοντας να κρίνει πριν ολοκληρώσει το μηχανογραφικό του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.