«Οροσημο» επιτυχιας και φετος

Ανταπεξήλθαν με μοναδικό τρόπο στις δυσκολίες της πανδημίας και της επιπλέον ύλης οι μαθητές του Φροντιστηρίου

Χαμόγελα επιτυχίας είδαν και φέτος στα πρόσωπα των μαθητών τους τα στελέχη του φροντιστηρίου «2001 Ορόσημο», μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Τα χαμόγελα αυτά είχαν μια ιδιαίτερη σημασία για τους μαθητές αυτούς, μιας και κλήθηκαν να δώσουν για πρώτη φορά εξετάσεις μετά από δύο χρόνια, πέρασαν τις πρώτες τάξεις του Λυκείου με τηλεκπαίδευση και καραντίνα, και είχαν να αντιμετωπίσουν ενισχυμένη, αντί για τη μειωμένη ύλη των προηγούμενων δύο ετών.

Παρόλα αυτά κατάφεραν να διαπρέψουν στην προσπάθειά τους, και τώρα απολαμβάνουν τους καρπούς αυτών των κόπων.

Να σημειώσουμε πως οι βαθμολογίες των μαθητών, λόγω των συντελεστών βαρύτητας που ισχύουν φέτος, βαίνουν αυξομειούμενες.

Μια οικογένεια στο φροντιστήριο

Μαρία Λιπορδέζη, Χρυσόστομος Γούργουλης, Γιάννης Ζαφειρίδης Αναστασία Ασημίδου, Μάρθα Λιπορδέζη

Μέσο όρο 18.145 στο τέταρτο πεδίο είχε ο Χρυσόστομος Γούργουλης, που τόνισε πως από τις αρχές Αυγούστου, που ξεκίνησε στο Φροντιστήριο την προετοιμασία για τι εξετάσεις, το πήρε πολύ ζεστά, και διάβαζε με την ίδια έντασή όλη τη χρονιά.

«Το φροντιστήριο μας βοήθησε πολύ και είμαστε σαν οικογένεια, γιατί νιώθουμε πολύ κοντά με τους καθηγητές μας» ανέφερε, σε ένα ευχάριστο κλίμα, που θεωρεί πως τον βοήθησε να επιτύχει και να πιστέψει στον εαυτό του.

Η έλλειψη εμπειρίας τα προηγούμενα χρόνια στις εξετάσεις φάνηκε στο πρώτο μάθημα που έδωσε στις ενδοσχολικές, στο οποίο μπλόκαρε, και αγχώθηκε για τις πανελλήνιες.

Αλλά τα υπόλοιπα μαθήματα τον βοήθησαν να ηρεμήσουν, μέχρι να φτάσει στις πανελλαδικές, όπου ήταν έτοιμος.

Όσο για την σχολή που στοχεύει, αυτή θα είναι στον τομέα των οικονομικών ή στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Εντατική προσπάθεια όλη τη χρονιά

Στην Νομική Θεσσαλονίκης ή Κομοτηνής στοχεύει ο Γιάννης Ζαφειρίδης, ο οποίος έδινε εξετάσεις στα μαθήματα του πρώτου πεδίου, με τα μόριά του να φτάνουν έως τα 19.120.

Η εμπειρία των εξετάσεων αλλά και της προηγούμενης περιόδου ήταν πρωτόγνωρη, τόνισε, ξεκινώντας από τον Αύγουστο ζεστά και συνεχίζοντας με εντατική προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που αποδίδει και στο κλίμα του Φροντιστηρίου, και στους καθηγητές που ήταν πάντα δίπλα τους.

Άλλωστε ήταν μια γενιά που είχε να αντιμετωπίσει σε όλο το Λύκειο καραντίνες, τηλεκπαίδευση, κορωνοϊό, επαυξημένη ύλη οπότε ο βαθμός δυσκολίας ίσως ήταν μεγαλύτερη, και η ψυχολογία ίσως όχι τόσο υψηλή, αλλά τελικά θεωρεί πως τα κατάφεραν μια χαρά.

Θετικό αποτέλεσμα παρά τις δυσκολίες

Από την πλευρά της η Αναστασία Ασημίδου, με βαθμολογία έως τα 18.160 στο τρίτο πεδίο στοχεύει στην Ιατρική, έχοντας βρει την εμπειρία των πανελλαδικών πολύ δύσκολη τη φετινή χρονιά.

Υπήρχε άγχος και απογοητεύσεις, όμως το φροντιστήριο ήταν πάντα δίπλα τους, και ηθικά και εκπαιδευτικά, λύνοντας όλες τις απορίες τους.

Θεωρεί όμως ότι η γενιά τους αδικήθηκε λίγο, γιατί δεν έζησαν το Λύκειο όπως έπρεπε, χωρίς και τις ενδοσχολικές εξετάσεις, αλλά και με την αυξημένη ύλη.

Και για αυτή, το πρώτο μάθημα των ενδοσχολικών είχε τις δυσκολίες του, όμως κατάφερε να τις ξεπεράσει μέχρι τις πανελλήνιες.

Σταθερότητα στις εξετάσεις

Με μέγιστη βαθμολογία τα 18.631 μόρια στο 2ο πεδίο, στοχεύει στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ η Δανάη Βουϊτόβιτς, μετά από μια δύσκολη χρονιά, τόσο λόγω της έλλειψης εξετάσεων, όσο και της πανδημίας.

Όμως για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα θεωρεί πως βοήθησε αρκετά το Φροντιστήριο, το οποίο έκανε συνέχεια διαγωνίσματα, ώστε να φύγει το άγχος της εξέτασης, και δεν τους κρατούσε πίσω.

Μετά από μια κουραστική χρονιά, και πολλές ασκήσεις κατάφερε να έχει μια σταθερότητα, που μεταφράστηκε και στις εξετάσεις.

Πολύ διάβασμα για να καλυφθούν τα κενά των προηγούμενων χρόνων

Στο δεύτερο πεδίο έδινε εξετάσεις η Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Παπαχίντζου, φτάνοντας το μέγιστο των 17.060 μορίων, που θεωρεί πως ήταν η μοναδική κατεύθυνση που της ταίριαζε, για αυτό και διάβασε περισσότερο, και κατάφερε, με τη βοήθεια των διαγωνισμάτων του Φροντιστηρίου, να έχει ένα κίνητρο για τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Τα τελευταία τρία χρόνια άλλωστε ήταν πολύ δύσκολα, ιδιαίτερα στην Πρώτη και τη Δευτέρα Λυκείου, με το Φροντιστήριο να βοηθά τα κενά που είχαν να είναι τα λιγότερα δυνατά, όμως υπήρχαν.

Τη φετινή χρονιά κλήθηκαν, με την πλήρη επιστροφή στις αίθουσες, και στο σχολείο και στο φροντιστήριο, να καλύψουν τα κενά που είχαν από τις υπόλοιπες χρονιές, και να ακολουθήσουν το πρόγραμμα που είχαν ώστε να βγει η ύλη.

Όσο για την σχολή που προτιμά, αυτή είναι μάλλον το Μαθηματικό, που της δίνει πολλές επιλογές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.