«Οροσημο» Αριστειας και φετος

Μαθητές του που αρίστευσαν και πέτυχαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση βράβευσε το Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο

Συνεχάρη όλους τους μαθητές του που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό

Στη χορήγηση υποτροφιών 12 άριστων μαθητών του προχώρησε το Φροντιστήριο 2001 – Ορόσημο την Παρασκευή 28 Αυγούστου, ημέρα της ανακοίνωσης των σχολών στις οποίες εισήχθησαν οι μαθητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το φροντιστήριο εδώ και χρόνια βραβεύει σε ειδική εκδήλωση τους μαθητές τους μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς όμως οι ιδιάζουσες φετινές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της. Αυτό όμως δεν σημαίνει, όπως θεωρούν και οι ιδιοκτήτριες του φροντιστηρίου, Μαρία και Μάρθα Λιπορδέζη, ότι η αριστεία δεν θα πρέπει να αναγνωρίζεται.

Για αυτό και προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, αυτή την ιδιαίτερη ημέρα για πολλούς μαθητές, που ξεκινούν στο δρόμο για την φοιτητική τους ζωή, ενώνοντας τον συμβολισμό της αριστείας με αυτό της επιτυχίας. 

Για αυτό το δρόμο για την επιτυχία, αλλά και πού αυτός οδηγεί από εδώ και πέρα, μίλησαν 4 εισακτέες- μαθήτριες του Φροντιστηρίου, που σε αυτή την ιδιάζουσα εποχή, είδαν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα, ξεκινώντας μια νέα προσπάθεια, αυτή τη φορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μαριτίνα Κουτσογιάννη

«Η Νομική ήταν το μοναδικό αντικείμενο με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ, ήξερα από νωρίς ότι αυτό ήθελα να κάνω, το έβαλα στόχο και το κατάφερα»

Στην Νομική Θεσσαλονίκης πέτυχε την εισαγωγή της η Μαριτίνα Κουτσογιάννη. Επιλογή που ήταν η πρώτη στο μηχανογραφικό της, αποτελώντας διακαή της επιθυμία από την αρχή.

Όπως τόνισε, επέλεξε τη Θεσσαλονίκη γιατί γνωρίζει καλά την πόλη, διαμένοντας κατά το παρελθόν αρκετά χρόνια σε αυτή, έχοντας και συγγενείς που ασχολούνται ακριβώς με την επιλογή της, τη δικηγορία.

«Η Νομική ήταν το μοναδικό αντικείμενο με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ, ήξερα από νωρίς ότι αυτό ήθελα να κάνω, το έβαλα στόχο και το κατάφερα» σημείωσε.

Όσο για το μέλλον της, παρόλο που επιφυλάσσεται να απαντήσει μέχρι να ξεκινήσει την σχολή και να δει ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει, φαίνεται να προσανατολίζεται, με βάση και όσα γνωρίζει μέχρι τώρα, στη μάχιμη δικηγορία.

Δήμητρα Χαμαλίδου

«Θα συνδυάσω και την επαφή με τα παιδιά, που μου αρέσει, και το αντικείμενο της ψυχολογίας»

Στην Ψυχολογία Θεσσαλονίκης πέτυχε η Δήμητρα Χαμαλίδου, μια από τις πρώτες της επιλογές, τόσο ως σχολή, όσο και ως πόλη, μιας και θα έχει τις φίλες της εκεί, αλλά δεν θα βρίσκεται και πολύ μακριά από την Κομοτηνή.

Η Ψυχολογία την προσέλκυσε ως σχολή τόσο λόγω των θεμάτων που καλύπτει, αλλά και γιατί σκέφτεται να ασχοληθεί με τον κλάδο της σχολικής ψυχολογίας.

«Θα συνδυάσω και την επαφή με τα παιδιά, που μου αρέσει, και το αντικείμενο της ψυχολογίας» αν και βέβαια όλα θα κριθούν και από την όλη εμπειρία της στο Τμήμα.

Όπως έσπευσε να συμπληρώσει, αυτή την εποχή όλοι όσοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κάνουν ένα καινούριο βήμα στη ζωή τους, αν και όπως παραδέχθηκε η ίδια δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα 100% το νέο αυτό ξεκίνημα, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει τα μαθήματα.

Σιμάι Σαρίτζαλη

«Ήταν δύσκολη η απόφαση, αλλά προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μου τα μαθήματα της Φαρμακευτικής»

Στην πρώτη της επιλογή, την Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ, πέτυχε η Σιμάι Σαρίτζαλη.

«Ήταν δύσκολη η απόφαση, αλλά προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μου τα μαθήματα της Φαρμακευτικής», σημείωσε, ιδιαίτερα της Βιολογίας και τη Χημείας, αλλά και γενικότερα αυτός ο τομέας.

Έτσι την έβαλε πρώτη στο μηχανογραφικό, μιας και η σχολή είναι πολύ καλή, παρόλο που βλέπει στο μέλλον της την ενασχόληση ως φαρμακοποιός, αν και θα δει πώς θα πάει η εμπειρία της.

«Η Αθήνα είναι πολύ ωραία πόλη, και το πανεπιστήμιο είναι πολύ καλό, και δεν με πειράζει η απόφαση να φύγω από την Κομοτηνή» ανέφερε.

Μαρία Παιδαράκη

«Ήθελα να ασχοληθώ με τα ναυτιλιακά γιατί έχουν στενή σχέση με τα οικονομικά, και είναι ένας κλάδος που έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση»

Στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών πέρασε η Μαρία Παιδαράκη, που αποτελούσε την πρώτη της επιλογή, και το είχε βάλει σαν στόχο ήδη πριν τις εξετάσεις.

Βέβαια πρόκειται για μια ιδιαίτερη σχολή, όμως «ήθελα να ασχοληθώ με τα ναυτιλιακά γιατί έχουν στενή σχέση με τα οικονομικά, και είναι ένας κλάδος που έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση» σημείωσε.

Φυσικά τα ναυτιλιακά είναι ένας κλάδος που θα την κρατήσει μακριά από την Κομοτηνή, όμως είναι κάτι το οποίο δεν την πειράζει ιδιαίτερα, ενώ ήδη ενδιαφέρεται να συνεχίσει τις σπουδές στο αντικείμενο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αφού βέβαια αποκτήσει και μια συνολικότερη εμπειρία από τη σχολή που επέλεξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.