Ορκωμοσια για πανω απο 100 νεοσυλλεκτους στην Κομοτηνη

Νίκος Χαρδαλιάς: «Αυτό είναι το χρέος μας, το μεγάλο στοίχημά, η προτεραιότητα και ο αυτοσκοπός μας, η πατρίδα να είναι ισχυρή, και οι Έλληνες ασφαλείς»

Ορκίστηκαν την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στο στρατόπεδο Ηλιοπούλου στην Κομοτηνή, πάνω από 100 νεοσύλλεκτοι, μπροστά από τους περήφανους γονείς και συγγενείς τους, αλλά και εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, μεταξύ των οποίων και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Οι νεοσύλλεκτοι έδωσαν τον όρκο παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, και του τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής κ. Τζιχάτ Χαλήλ, μιας και αρκετά μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας ήταν ανάμεσα στους ορκιζόμενους.

Απευθυνόμενος στα νέα μέλη του Ελληνικού Στρατού, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως ο όρκος που έδωσαν θα συνοδεύει κάθε τους βήμα τους επόμενους μήνες, αλλά και πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο, «έρχεται να αποδείξει ότι σε κάθε γωνιά της πατρίδας, όπου χτυπάει η καρδιά του κάθε Έλληνα, χτυπά και η καρδιά της σημαίας μας απέναντι στο γαλάζιο του ουρανού, του Αιγαίου, της πατρίδας μας».

Εξέφρασε δε τη χαρά του που είχε την ευκαιρία να παραστεί στην ορκωμοσία, μεταφέροντας τις ευχές του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και όλης της ηγεσίας, διαβεβαιώνοντας τους φίλους και τους συγγενείς πως τα παιδιά βρίσκονται σε καλά χέρια, μέσα από την προσπάθεια της ιεραρχίας και των τοπικών αξιωματικών και στελεχών.

Ευχήθηκε δε προς τους στρατεύσιμους η υπόλοιπη θητεία τους να είναι παραγωγική και δημιουργική, να αποκομίσουν οφέλη από την εκπαίδευση που θα τους συνοδεύουν στο υπόλοιπο της ζωής τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι σημαντικοί για το υπόλοιπο της ζωής τους.

«Να είστε σίγουροι πως κάθε μέρα που περνάει, προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι όλοι απέναντι στην πατρίδα, γιατί αυτό είναι το χρέος μας, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημά μας, η προτεραιότητα και ο αυτοσκοπός μας, η πατρίδα να είναι ισχυρή, και οι Έλληνες ασφαλείς» κατέληξε.

Η ασπίδα και το δόρυ του έθνους

Στην ημερήσιά του διαταγή ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας μηχανοκίνητου πεζικού, τόνισε πως η σημερινή μέρα αποτελεί σταθμό στη ζωή τους, γιατί το έθνος τους αναθέτει την ύψιστη εντολή, να διαφυλάξει το υπέρτατο αγαθό του, την ελευθερία.

Θα αποτελούν την ασπίδα και το δόρυ του έθνους, μια ασπίδα ατσάλινη και άθραυστη, πάνω στην οποία θα συντριβεί κάθε εχθρική επιβουλή.

«Η πατρίδα θέλει τους στρατιώτες της με υψηλό φρόνημα και γνώση, πειθαρχικούς, αποφασιστικούς και ικανούς να την υπερασπιστούν με τα όπλα και τα άλλα μέσα του Στρατού, η προμήθεια των οποίων γίνεται από το υστέρημα του Ελληνικού λαού, για να αισθάνεται ασφαλής και υπερήφανος, και να μπορεί ανεπηρέαστα να ασχοληθεί με τα ειρηνικά και παραγωγικά του έργα» τόνισε ο Διοικητής.

Τους ζήτησε δε να βαδίσουν υπερήφανοι στο δρόμο που χάραξαν οι πρόγονοί μας, για να μείνει ελεύθερη η χώρα μας, θυμίζοντάς μας πως η ελευθερία θέλει τόλμη και αρετή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.