Ορκωμοσια για ακομα 80 φοιτητες της Νομικης Κομοτηνης

Μετά την ορκωμοσία των μισών πτυχιούχων της νομικής την Πέμπτη, σειρά είχαν την Παρασκευή να ορκιστούν οι υπόλοιποι 80, με επίθετα από Λ-Ω, στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Νομικής.
 
Στην ορκωμοσία της Παρασκευής, τον όρκο διάβασε η Χριστίνα Στασινού, ενώ τα πτυχία διένειμε η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής κ. Μαρία Γιούνη, η οποία λίγο πριν είχε απευθύνει τον λόγο στους αποφοιτήσαντες.

«Ένα μεγάλο ταξίδι σας περιμένει και θα προχωρήσετε με αίσθημα ευθύνης, με σύνεση και με δημιουργική σκέψη»


Η μέρα της Ορκωμοσίας είναι ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα στη ζωή μας, τόνισε η Κοσμήτορας προς τους νέους νομικούς, σημειώνοντας πως δεν εξαντλείται στα χαμόγελα και τα δάκρυα, στις ανθοδέσμες και τις φωτογραφίες, αλλά έχει μια ιδιαίτερη σημειολογία, προσομοιάζοντας μια τελετή μύησης, γιατί συμβολίζει τη μετάβαση του νέου ανθρώπου στην ενήλικη ζωή.
 
Πριν από μερικά χρόνια, τόνισε, οι φοιτητές πέρασαν το κατώφλι αυτής της σχολής κρατώντας ήδη στο χέρι την πιστοποίηση μιας πρώτης μεγάλης επιτυχίας, κατορθώνοντας να περάσουν στη Νομική.
 
Στα χρόνια που πέρασαν οι πρωτοετείς «μεταμορφώθηκαν» σε κοινωνούς της νομικής επιστήμης και με την αμέριστη βοήθεια των καθηγητών ανακάλυψαν τις ατραπούς όλων των κλάδων του δικαίου και είναι έτοιμοι να περάσουν στο επόμενο στάδιο της ζωής τους. «Ένα μεγάλο ταξίδι σας περιμένει, και θα προχωρήσετε με αίσθημα ευθύνης, με σύνεση και με δημιουργική σκέψη» τόνισε η Κοσμήτορας.
 
Συγχαρητήρια και
Καλή Σταδιοδρομία!!! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.