Ορκωμοσια για 60 νεους φιλολογους στην Κομοτηνη (+Gallery)

Τον νενομισμένο όρκο έδωσε η πρωτεύσασα, Ζεϊνέπ Χραλ Ογλού με βαθμό 9,3

Ένα μοναδικό δώρο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα πήραν οι απόφοιτοι του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, λαμβάνοντας το πτυχίο τους την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.
 
Τον νενομισμένο όρκο διάβασε η Ζεϊνέπ Χραλ Ογλού από την Ξάνθη, η οποία έλαβε το πτυχίο της με βαθμό 9,28 και καταχειροκροτήθηκε από τους νέους της συναδέρφους.
 

Οι πτυχιούχοι έλαβαν τα πτυχία τους από την Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών κ. Ζωή Γαβριηλίδου και την πρόεδρο του Τμήματος κ. Μαρία Τζιάτζη, ενώ το Τμήμα επιφύλασσε και μια έκπληξη στους αποφοίτους, μιας και μαζί με το πτυχίο παρέλαβαν και τον πάπυρο. 

Ζωή Γαβριηλίδου «Η ανθρωπιστική παιδεία είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου» 

Την πεποίθηση ότι οι απόφοιτοι του τμήματος είναι μια γενιά με πάθος και παρρησία, έτοιμη να δώσει λύση στις πιο δύσκολες προκλήσεις της εποχής μας και θα δημιουργήσει ένα καλύτερο κόσμο, εξέφρασε η Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών κ. Ζωή Γαβριηλίδου.
 
«Θα ήθελα αυτή η γενιά να είστε εσείς, με όπλο την ανθρωπιστική παιδεία που σας δώσαμε» σημείωσε, γιατί θεωρεί πως η ανθρωπιστική παιδεία είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, η πιο συγκλονιστική και πιο επαναστατική απάντηση που μπορεί να δώσει η κοινωνία μας, μιας και αναδεικνύει κρυμμένες παραδοχές, αναδεικνύει κρυμμένες αντιφάσεις και αμφισβητεί βεβαιότητες και αυθεντίες. 

Μαρία Τζιάτζη «Να γίνεστε καθημερινά ολοένα και καλύτεροι φιλόλογοι και να αποτελείτε πάντα το άλας που θα νοστιμίζει τον κόσμο γύρω σας» 

Τα συγχαρητήριά της στους νέους απόφοιτους, που θα ανοίξουν τα φτερά τους, έδωσε η Πρόεδρος του Τμήματος κ. Μαρία Τζιάτζη, με τα εφόδια που πήραν από το Τμήμα, το οποίο τα αγκάλιασε με στοργή όλα αυτά τα χρόνια, για να υπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον πολιτισμό της γλώσσας και του πνεύματος.
 

Αφού ευχήθηκε από τα βάθη της καρδιάς της καλή σταδιοδρομία στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και πολλές ακόμη επιτυχίες στη ζωή τους, σημείωσε πως η παιδεία που πήραν στο τμήμα θα είναι χρήσιμη, γιατί μέσα στην αγλωσσία που δηλητηριάζει όλες τις εκφάνσεις του λόγου στην εποχή μας ο φιλόλογος θα ξεχωρίζει, όχι για να αποτελεί την αλαζονική ελίτ, αλλά για να δείχνει το δρόμο, όταν η πλειονότητα ξεστρατίζει.
 
Κλείνοντας επανέλαβε την ευχή που τους έδινε συχνά στα μαθήματά της: «Με όποιον τρόπο κι όπου κι αν σταδιοδρομήσετε, να είστε και να γίνεστε καθημερινά ολοένα και καλύτεροι φιλόλογοι και να αποτελείτε πάντα το άλας που θα νοστιμίζει τον κόσμο γύρω σας».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες κάνοντας κλικ στην κεντρική εικόνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.