Ορκωμοσια για 50 νεους Νομικους στην Κομοτηνη

Ορκίστηκαν την Τρίτη παρουσία περιορισμένου αριθμού φίλων και συγγενών

Επέστρεψε στις ορκωμοσίες η Νομική Κομοτηνής, την Τρίτη 29 Μαρτίου, με 50 τελειόφοιτους, υπό το βλέμμα συγγενών και φίλων, να περνούν από την ακαδημαϊκή ζωή στο νομικό λειτούργημα.

Η πρωτεύσασα Ευθαλία Δόλκα

Η προσέλευση στην αίθουσα έγινε τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα, με κάθε απόφοιτο να μπορεί να προσκαλέσει συγκεκριμένο αριθμό συγγενών και φίλων στην τελετή, ενώ και αυτή τη φορά η ορκωμοσία γίνεται σε δύο ημέρες, βοηθώντας να μείνει χαμηλός ο αριθμός εντός της αίθουσας.

Τον όρκο έδωσε η κ. Ευθαλία Δόλκα, με τους νέους νομικούς να παραλαμβάνουν στη συνέχεια τα πτυχία τους από τον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Μιχαήλ Χρυσομάλλη.

Ο κ. Χρυσομάλλης συνεχάρη τους αποφοίτους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους στη Νομική επιστήμη, αλλά και στους γονείς, οι θυσίες των οποίων επέτρεψαν στα παιδιά να αφοσιωθούν στην ολοκλήρωση των νομικών σπουδών τους.

Η τελετή αποφοίτησης, τόνισε, είναι μια στιγμή μετάβασης, μια διαβατήρια λειτουργία με τους φοιτητές να γίνονται πλέον πολίτες εντεταλμένοι στην υπηρεσία του δικαίου και της δικαιοσύνης, ως λειτουργοί ή συλλειτουργοί της, προστατεύοντας τον αδύναμο από την εξουσία, επιδεικνύοντας σεβασμό στο κράτος δικαίου χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους.

Ο πάτερ Νεκτάριος Δημητρόπουλος, έλαβε και αυτός το πτυχίο του νομικού, εδώ υπό το βλέμμα του αδερφού του και του πατρός του

Για αυτό και κάλεσε τους φοιτητές να νιώσουν την τελετουργία αυτή όπως της αρμόζει, και να βιώσουν την περηφάνια ότι ανήκουν σε ένα ίδρυμα το οποίο κάνει καλά τη δουλειά του.

Συνεχάρη δε και ευχαρίστησε όλους τους καθηγητές και τα στελέχη της Νομικής Κομοτηνής για την προσπάθεια τους και τους συνεχείς κόπους τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.