Ορκωμοσια για 200 νεοσυλλεκτους στην Κομοτηνη (+Gallery)

Στα στρατόπεδα Ηλιοπούλου και Παράσχου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου η Ορκωμοσία περίπου 200 Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2018 Β΄ ΕΣΣΟ, στην Κομοτηνή.

Η τελετή για τους νεοσύλλεκτους της ΧΧΙ ΤΘΤ πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΥΛΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ», ενώ για τους νεοσύλλεκτους  των μονάδων της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ «ΠΟΓΡΑ∆ΕΤΣ» , της IV ΤΑΞΥΠ που εδρεύουν στην ΠΕ Ροδόπης, καθώς και του 1ουΛ/ΒΕΚΕΕ∆ πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΒΙΚΤΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ».

Και στις δύο τελετές παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών καθώς και οικείοι των νεοσύλλεκτων, ενώ για τον όρκο βρέθηκαν στο στρατόπεδο Ηλιοπούλου και εκπρόσωποι της Μουφτείας Κομοτηνής, για την ορκωμοσία μουσουλμάνου συμπολίτη μας.

Εκ μέρους του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., χαιρετισμό απεύθυνε ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ, Ταξίαρχος κ. Λάζαρος Καμπουρίδης, μεταφέροντας τη διαβεβαίωση του προς του γονείς ότι κύριο μέλημα της στρατιωτικής ηγεσίας είναι η υγεία, η ασφάλεια των στρατευμένων και η ομαλή ένταξή τους στην στρατιωτική ζωή.

Στο χαιρετισμό τόνισε ο όρκος δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση προς την πατρίδα, αλλά και αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίστηκαν τις αξίες του Ελληνισμού κατά την ιστορική πορεία του.

Τόνισε δε πως η αστάθεια που επικρατεί στο διεθνές περιβάλλον και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστά σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ τη διατήρηση ενός ισχυρού και αξιόμαχου Στρατού που θα εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας και θα υπερασπίζεται την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, όπως είναι η αποστολή του.

Όπως είπε, ο Στρατός δεν βρίσκεται σε κρίση, διότι το προσωπικό του διατηρεί την αισιοδοξία, το υψηλό ηθικό και πρωτίστως διακατέχεται από το πνεύμα του νικητή. Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος του Ελληνικού Στρατού, οπότε το ειλικρινές ενδιαφέρον, ο αξιοπρεπής και δίκαιος χειρισμός του και η κατάλληλη αξιοποίησή του, αποτελούν προτεραιότητα κάθε επιπέδου διοίκησης, κατέληξε.

Μετά το πέρας της Τελετής οι Στρατιώτες παρέλασαν στον χώρο της μονάδας  εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.