Ορκωμοσια για 162 πρωτοετεις Δοκιμους Αστυφυλακες στην Κομοτηνη

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε η τελετή για τους Δόκιμους Αστυφύλακες εκπαιδευτικής σειράς 2018-2020

Η τελετή ορκωμοσίας 162 πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2018-2020 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις στις Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, υπό το βλέμμα πολλών συγγενών και φίλων που χειροκρότησαν τους νέους Αστυφύλακες.
 
Ως τιμώμενο πρόσωπο στη τελετή ονομασίας παρέστη ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος συνοδευόμενος μετά του Ταξίαρχου κ. Παύλου Δασκαλάκη της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.
 
Στην δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής  κ.κ. Παντελεήμων, ενώ παρέστησαν και ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά, ο Πρόεδρος της Αρμένικης Κοινότητας Κομοτηνής κ. Ματεοσιάν, ο βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή ΓΕΠΑΔΑΜΘ Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ευάγγελος Γκίκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου, ο Διοικητής της ΧΧΙ (ΤΘΤ) Ταξίαρχος κ. Λάζαρος Καμπουρίδης, ο εκπρόσωπος Διοικητή της 29ης Ταξιαρχίας Συνταγματάρχης κ. Ε. Μάρκου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο Διοικητής της 4ης ΜΣΕΠ Επισμηναγός κ. Φώτιος Καράμπελας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙΠΕ Κομοτηνής Πυραγός κ. Νικόλαος Κατσιγιαννάκης, ο Διοικητής της 872 Αποθήκης Καυσίμων Αντισυνταγματάρχης κ. Δημήτριος Καζάσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Γκρανάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Χρήστος Σταμπούλης, ο Α΄ Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δ.Α. Ροδόπης κ. Κωνσταντίνος Σουλιώτης, ο Β΄ Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δ.Α. Ροδόπης κ. Λάμπρος Τσιάρας, οι εκπρόσωποι της ΠΟΑΞΙΑ Αστυνόμος Α΄ Γεώργιος Ζιώγας και Αστυνόμος Α΄ Παναγιώτης Βασιλειάδης, καθώς και γονείς και συγγενείς των ονομαζόμενων Αστυφυλάκων. 

Μια απαιτητική αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή 

Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος σημείωσε πως οι νέοι Δόκιμοι Αστυφύλακες θα είναι άξιοι και επιτυχημένοι αστυνομικοί, γιατί είναι επιλογή και θέλησή τους, με την συμπαράσταση των γονέων τους, και ευχήθηκε στους νέους καλή φοίτηση, καλή συνέχεια και καλή τύχη. 

Θεμέλιος λίθος η Σχολή Αστυφυλάκων 

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή με την οποία τους συνεχάρη για την επιτυχία και την επιλογή τους και ανέφερε ότι η Σχολή Αστυφυλάκων αποτελεί θεμέλιο λίθο, το κύτταρο της Αστυνομικής εκπαίδευσης, το μέλλον του Σώματος γι’ αυτό και η παρεχόμενη, εκπαίδευση δεν θα αντιμετωπισθεί απλά και μόνο, ως διαδικασία παροχής γνώσεων αλλά και ως διαδικασία δημιουργίας προτύπων, ηθικών αξιών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων που θα εμπνέουν εμπιστοσύνη στον Έλληνα πολίτη, θα προσδίδουν κύρος, πειστικότητα και αποδοχή.
 
Τέλος στους γονείς και συγγενείς των ορκισθέντων πρωτοετών δοκίμων αστυφυλάκων, εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του για την επιτυχία των παιδιών τους και τους διαβεβαίωσε ότι τα τέκνα τους είναι ασφαλή στην νέα τους  «Αστυνομική Οικογένεια»  και ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε, να νιώθουν υπερήφανοι για αυτούς και τις επιλογές τους στη ζωή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.