Ορκωμοσια για 109 πρωτοετεις Δοκιμους Αστυφυλακες στην Κομοτηνη

Οι πρώτοι Αστυφύλακες του νέου προγράμματος εκπαίδευσης εντάχθηκαν στους κόλπους της αστυνομίας

Η τελετή Ορκωμοσίας 109 πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2021-2024, έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Οι νέοι δόκιμοι αστυφύλακες έλαβαν τον νενομισμένο όρκο, και στη συνέχεια το άγημα επιδείξεων εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με τις ικανότητές του. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε παρέλαση στο χώρο της Σχολής.

Στην ημερήσια του διαταγή του ο Διοικητής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέτρος Δερμετζίδης, τόνισε πως επέλεξαν συνειδητά την εισαγωγή τους στη Σχολή Αστυφυλάκων, ασκώντας ένα λειτούργημα κάτω από αντίξοες συνθήκες που είναι όμως σπουδαίο, τιμητικό για αυτόν που το ασκεί και προξενεί  χαρά και ικανοποίηση μετά την άσκηση του καθήκοντος.

Η εκπαίδευσή τους, σημείωσε, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, και στοχεύει στην άρτια σωματική τους κατάρτιση, στη σωματική, ψυχική ηθική και πνευματική τους προετοιμασία, ώστε να αποτελέσουν φρουρούς της κοινωνικής γαλήνης και ηρεμίας, φύλακες της εννόμου τάξεως.

Καλωσόρισμα από τη διοίκηση

Την τελετή χαιρέτησε ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο οποίος καλωσόρισε τους Δοκίμους στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζοντας πως είναι η πρώτη σειρά της Σχολής Αστυφυλάκων, που θα εκπαιδευτεί με τα νέα δεδομένα φοίτησης στο πλαίσιο αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ο ίδιος άλλωστε εκτίμησε πως η αύξηση των ακαδημαϊκών και πρακτικών εξαμήνων αποτελεί προστιθέμενη αξία στις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα αποκτήσουν ώστε να γίνουν άξιοι επαγγελματίες.

Για αυτό και τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν τον χρόνο της παραμονής τους στο έπακρον, ώστε με τη συμβολή των καθηγητών και των εκπαιδευτών τους, να αναπτύξουν δημιουργική σκέψη, να αναπτύξουν κριτικό πνεύμα και επαγγελματική υπευθυνότητα. «Με την είσοδό σας στη σχολή έχετε πετύχει ήδη πολλά, και θα πρέπει να είστε περήφανοι» ανέφερε, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο κατά την διάρκεια της φοίτησής τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.