Ορκιστηκαν 300 νεοι αστυφυλακες στην Κομοτηνη (Gallery)

Ορκωμοσία στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη

 

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής η τελετή  ορκωμοσίας 300 νεοεισερχόμενων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι 220 εξ αυτών θα παραμείνουν στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, ενώ οι υπόλοιποι 80 θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο ΤΔΑ Ρεθύμνου.
Πάνω από 1000 άτομα, συγγενείς και φίλοι των νέων αστυφυλάκων, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής έδωσαν το παρόν παρακολουθώντας την ορκωμοσία, την επίδειξη αλλά και την παρέλαση των νέων αστυφυλάκων.

Επίδειξη στην Ορκωμοσία σχολής αστυφυλάκων

Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη των ενόπλων κατά την ορκωμοσία στη σχολής Αστυφυλάκων. Περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο του ΠτΘ για την Ορκωμοσία: http://paratiritis-news.gr/details.php?id=185604

Posted by Παρατηρητής της Θράκης on Friday, November 11, 2016

Στην δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, μετά το τέλος της οποίας οι 1ετείς Δόκιμοι Αστυφύλακες έδωσαν τον νενομισμένο όρκο.


Ως τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή ορκωμοσίας παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Μενεξίδη, τους οποίους υποδέχθηκαν ο Διοικητής της  Σχολής  Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Καλαϊτζής και ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής Αστυνόμος Α΄ κ. Πέτρος Δεμερτζίδης.
Στην τελετή παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και κ. Μουσταφά Μουσταφά, ο βουλευτής Δράμας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο  Περιφερειάρχης Ανατολικής Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητής 29ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Νιζάμης, ο Διοικητής της 21ης ΤΘΤ Ταξίαρχος κ. Κοσμάς Μόσχος, ο Διοικητής 10ου Σ.Η.Ε. Αντισμήναρχος (ΤΤΗ) κ. Ευάγγελος Μπαχαράκης, ο Διοικητής 2ης Μ.Σ.Ε.Π. Επισμηναγός (Ε.Α.) κ. Φώτιος Καράμπελας, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Επιπυραγός κ. Αθανάσιος Αραμπατζίδης, ο Διοικητής Σ.Μ.Ε.Β.Ε. Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Διονύσιος Κούγκας, ο Διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Διευθυντής της Δ.Α. Ξάνθης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ευάγγελος Γκίκας, ο Β΄ Υποδιευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Λάμπρος Τσιάρας, ο Διοικητής του Α.Τ. Κομοτηνής Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Κωνσταντίνος Λουκάς, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής Αστυνόμος Α΄ Γεώργιος Ζιώγας, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής Αστυνόμος Α΄ Σταύρος Βαργεμιτζιδης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και άλλων φορέων Ελληνικής Αστυνομίας και συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων 1ετών δοκίμων αστυφυλάκων.
 

Παρέλαση στη σχολή αστυφυλάκων Κομοτηνής

Η παρέλαση των νεοορκισθέντων αστυφυλάκων στη σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο του ΠτΘ για την Ορκωμοσία: http://paratiritis-news.gr/details.php?id=185604

Posted by Παρατηρητής της Θράκης on Friday, November 11, 2016

 
Ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, κ. Δεμερτζίδης, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή με την οποία τους συνεχάρη για την επιτυχία και την επιλογή τους τονίζοντας μεταξύ άλλων «Όταν επιτύχατε στη Σχολή, είχατε την ευχέρεια της επιλογής φοίτησης και σε άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε άλλους ορίζοντες επιστήμης και τεχνολογίας όπου μπορούσατε με τις ικανότητες που έχετε να σταδιοδρομήσετε και εκεί με επιτυχία»

Επίσης, επισήμανε ότι η Σχολή Αστυφυλάκων αποτελεί θεμέλιο λίθο, το κύτταρο της Αστυνομικής εκπαίδευσης, το μέλλον του Σώματος γι’ αυτό και η παρεχόμενη, εκπαίδευση τους δεν θα αντιμετωπισθεί απλά και μόνο, ως διαδικασία παροχής γνώσεων αλλά και ως διαδικασία δημιουργίας προτύπων, ηθικών αξιών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων που θα εμπνέουν εμπιστοσύνη στον Έλληνα πολίτη, θα προσδίδουν κύρος, πειστικότητα και αποδοχή.


Στους γονείς και συγγενείς των ορκισθέντων 1ετών δοκίμων αστυφυλάκων, εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του για την επιτυχία των παιδιών τους και τους διαβεβαίωσε ότι τα τέκνα τους είναι ασφαλή στην νέα τους  «Αστυνομική Οικογένεια»  και ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε, να νιώθουν υπερήφανοι για αυτούς και τις επιλογές τους στη ζωή. Τέλος, προέτρεψε τους ορκισθέντες 1ετείς δοκίμους αστυφύλακες, να ενστερνιστούν όλες εκείνες τις αρετές που είναι απαραίτητες για την επιτυχία της υψηλής αποστολής τους και να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών της Πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.