Οριστικη απολυση για τις καθαριστριες με συμβαση του Νοσοκομειου Κομοτηνης

Έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόφαση απόλυσής τους

Άδοξο τέλος είχε ο αγώνας των συμβασιούχων καθαριστριών του Νοσοκομείου Κομοτηνής, που παρά τις αρχικές θετικές για αυτές αποφάσεις, στα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, τελικά η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα ήταν αρνητική για αυτές, με αποτέλεσμα να ισχύσει η απόλυσή τους.

Να θυμίσουμε πως 28 εργαζόμενες του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής είδαν στις αρχές Φεβρουαρίου την πόρτα της «εξόδου», σε κάποιες των περιπτώσεων ακόμα και μετά από 22 χρόνια εργασίας, καθώς το έργο της καθαριότητας ανέλαβε νέος εργολάβος.

Και αυτό παρά την δέσμευση για παράταση των συμβάσεων τους έως τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, για αυτό και προσέφυγαν στα δικαστήρια, αντιδρώντας σε αυτές τις κινήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως μερίδα των καθαριστριών που δούλευαν ως συμβασιούχοι τελικά άρχισαν να δουλεύουν ξανά στην καθαριότητα του Νοσοκομείου, μέσω όμως του εργολάβου, ενώ οι υπόλοιπες συνέχισαν την προσπάθεια της εργασιακής αποκατάστασης τους μέσω της δικαστικής οδού.

Έτσι κέρδισαν την έκδοση προσωρινής διαταγής που τους επέτρεπε να επιστρέψουν στην εργασία τους, με τη διοίκηση του Νοσοκομείου να βγάζει σε υποχρεωτική άδεια τις εργαζόμενες, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 8 Μαρτίου.

Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα όμως ήταν κατά των καθαριστριών, με αποτέλεσμα να απολυθούν τελικά, λίγους μήνες πριν την λήξη της σύμβασης.

Το επόμενο βήμα είναι άγνωστο, παρόλο που τα χρονικά περιθώρια περιορίζουν τις δυνατότητες αντίδρασης, που θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.