Οργη των Αστυνομικων της Ροδοπης για την μηδενικη ενισχυση

Σχεδόν 130 οι κενές θέσεις στις αστυνομικές υπηρεσίες του νομού

Σταυρούλα Τζατζανά: «Η ηγεσία μας έκρινε πως όλα είναι καλά, και δεν μας ενίσχυσε με ούτε ένα αστυνομικό»

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το γεγονός ότι στις τακτικές μεταθέσεις του 2024 η Ροδόπη έλαβε μηδέν θέσεις, που σημαίνει για όλη τη χρονιά, δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα αστυνομικό για να καλύψει τις πάνω από 90 κενές θέσεις της Αστυνομίας στη Ροδόπη η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά.

Αν σε αυτές μάλιστα προστεθούν οι αποσπασμένοι αστυνομικοί σε διάφορες υπηρεσίες, που πλησιάζουν τους 40, ανέφερε, αυτό σημαίνει πως από τους 527 αστυνομικούς που θα έπρεπε να έχει η Ροδόπη, υπολείπεται 130.

«Η Ηγεσία μας έκρινε πως όλα είναι καλά, και δεν μας ενίσχυσε με ούτε ένα αστυνομικό» σημείωσε, εκφράζοντας την απογοήτευση και την οργή των συναδέρφων της που υπηρετούν στην Ροδόπη, με τις αντίξοες συνθήκες και την έλλειψη προσωπικού να συνεπάγεται μεγάλο αριθμό ημερήσιων αναπαύσεων που δικαιούνται και δεν λαμβάνουν, λόγω της λειψανδρίας και των ιδιαίτερων απαιτήσεων αστυνομικής φύσεως που έχει η περιοχή μας.

«Περιμέναμε με τον Υπαρχηγό που προέρχεται από εδώ, να έχουμε μια καλύτερη αντιμετώπιση, δυστυχώς ο Αρχηγός και ο Υπουργός έκριναν πως δεν πρέπει να ενισχυθεί η Ροδόπη» σημείωσε.

Η ΕΑΥΡ αφήνει την απόφαση αυτή στην κρίση των πολιτών της Ροδόπης, υπενθυμίζοντας πως και ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί πως η ασφάλεια, και ιδιαίτερα της περιοχής μας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Κάλεσε δε να ανακληθεί η απόφαση, να γίνει νέο συμβούλιο που θα προσδιορίσει ικανό αριθμό κενών οργανικών θέσεων, τόσο για τους αστυνομικούς που εργάζονται στην αστυνομία της Ροδόπης, όσο και για τους πολίτες, τους οποίους αδυνατούν να υπηρετήσουν όπως αυτοί δικαιούνται.

Επισήμανε δε πως το ποσοστό της αστυνομικής δύναμης, 35% στην Αθήνα και 65% στην επαρχία δεν ισχύει, με την κατανομή να είναι περισσότερο στο 50-50.

«Ας μαζέψουν τους αστυνομικούς που είναι χαμένοι στα επίσημα, που αγγίζουν τις 7.000, και από άλλες τρύπες των Αθηνών, να τους βγάλουμε στην αστυνόμευση, και είμαι βέβαιη πως θα καλυτερέψουν τα πράγματα εκεί» ανέφερε η κ. Τζατζανά, αντί να κόβουν την ελπίδα στους αστυνομικούς της περιφέρειας που υπηρετούν για 15 χρόνια στην Αθήνα να επιστρέψουν στον τόπο τους, αλλά και την ελπίδα για μια αναβαθμισμένη ασφάλεια στους πολίτες της ελληνικής επαρχίας.

«Ο νέος Αρχηγός έκρινε πως μηδέν αστυνομικοί χρειάζονται στη Ροδόπη, και σαν πρόεδρος περιμένω και απαιτώ μηδέν ρεπό να οφείλονται στο αστυνομικό προσωπικό της Ροδόπης» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.