Οργανωση στην χωροθετηση των ΑΠΕ θελει το ΤΕΕ Θρακης

Το θέμα θα συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας, ώστε να μην υπάρχει άναρχη επέκταση

Την Δευτέρα αναμένεται να συγκληθεί η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, που θα έχει και τρία θέματα τα οποία αφορούν την επικαιρότητα, με πρώτο το θέμα της χωροθέτησης των ΑΠΕ στη Θράκη.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρης Λουρίκας εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να γίνει μια χωροθέτηση, ίσως με κάποιο ειδικό χωροταξικό.

«Δεν είμαστε κατά των ΑΠΕ, αλλά η χωροθέτησή τους θα πρέπει να γίνει με οργάνωση» σημείωσε, για αυτό και το ΤΕΕ αναμένεται να εκφράσει πρόταση επ’ αυτού.

Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει συζήτηση για την νέα φάση του Εξοικονομώ, που αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι, όταν και προβλέπεται να διατεθεί 1 δις ευρώ, όμως θα περιλαμβάνει και αλλαγές.

Αυτές αναμένεται να επικεντρώνονται στον τρόπο υποβολής των αιτήσεων και της ένταξής τους στο πρόγραμμα, που θα βασίζονται σε ενεργειακά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και όχι στη χρονική προτεραιότητα, όπως συνέβαινε έως σήμερα, ένα σύστημα που είχε συναντήσει την αντίσταση και των μηχανικών.

Τέλος θα συζητηθεί και το θέμα της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτηρίου, για την οποία έχει δοθεί παράταση μέχρι τον Ιούνιο. Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα συζητηθεί αφενός πως αυτή θα λειτουργήσει και από την πλευρά των μηχανικών, όπως ο ρόλος τους, η αμοιβή κτλ, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία, μιας και οι πολίτες, που θα επηρεαστούν, ζουν δύσκολες συνθήκες αυτή την περίοδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.