Ορειβατικο διημερο στην Σαμοθρακη για τα μελη του ΕΟΣ Κομοτηνης

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις του καιρού έφεραν εις πέρας δύο διαδρομές γνωρίζοντας από κοντά την μοναδική φυσιογνωμία του νησιού

Στην «μαγευτική» Σαμοθράκη βρέθηκε το διήμερο 16 με 18 Ιουνίου 16μελής ομάδα του ΕΟΣ Κομοτηνής σε μία ακόμα ορειβατική τους εξόρμηση.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις του καιρού, ο οδηγός της ομάδας έχοντας επίγνωση των καιρικών συνθηκών και των μονοπατιών, έκανε τις αναγκαίες αναπροσαρμογές στο πρόγραμμα, ώστε να πραγματοποιηθούν οι δύο προγραμματισμένες διαδρομές.

Το Σάββατο η ομάδα ξεκίνησε από τη χώρα, διέσχισε τα πέτρινα δρομάκια της, για να βρεθούν στο μονοπάτι που τους οδήγησε στο φαράγγι και στις βάθρες του Ξηροποτάμου.

Η διαδρομή περιείχε έντονες εναλλαγές του φυσικού τοπίου, οι οποίες αύξησαν σταδιακά τον δείκτη δυσκολίας της και κάνοντας scrabbling σε δύσβατο σημείο, οδηγήθηκαν στον καταρράκτη του Ξηροπόταμου.

Στη συνέχεια, όπως εξιστόρησαν οι ίδιοι σε ανάρτησή τους, έφτασαν στο χωριό του Προφήτη Ηλία, όπου και γεύτηκαν το παραδοσιακό κατσικάκι της περιοχής.

Παρά την έντονη βροχόπτωση, η θετική διάθεση, το πνεύμα συνεργασίας και συλλογικότητας της ομάδας κατέστησαν την εκδρομή ασφαλή και περιπετειώδη.

Την Κυριακή διέσχισαν το φαράγγι του Φονιά για να καταλήξουν στον τρίτο καταρράκτη στην Κλείδωση.

Οι ίδιοι εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την οργιώδη βλάστηση, τους ανάγλυφους κορμούς των δέντρων, τα κατσικάκια που βρίσκονταν ελεύθερα παντού, το άπλετο υγρό στοιχείο που διαρρέει όλο το νησί και τα ιστορικά κτίσματα, μάρτυρες της τοπικής ιστορίας.

«Το εντυπωσιακό και απρόβλεπτο τοπίο με την άγρια φυσική ομορφιά στοιχειοθετεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του νησιού» αναφέρουν οι ίδιοι οι οποίοι εξέφρασαν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους στον οδηγό τους κ.Παύλο Μυλωνά καθώς και τον κ.Γιώργο Γκουλιαμτζή για την οργάνωση και τον ευρύτερο συντονισμό της ομάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.