Οντερ Μουμιν: Το Φεστιβαλ Ειρηνης, η πολυπληθεστερη εκδηλωση των τελευταιων μηνων στη Θρακη

Ο Δήμαρχος Ιάσμου μίλησε για το στοίχημα της 1ης διοργάνωσης που ανοίγει την αυλαία της το προσεχές Σαββατοκύριακο

Το απόφθεγμα του Μαχάτμα Γκάντι, «δεν υπάρχει δρόμος για την Ειρήνη, η Ειρήνη είναι ο δρόμος» αποτυπώνει τη βασική σκέψη της δημοτικής αρχή του Ιάσμου σε σχέση με την διοργάνωση του Φεστιβάλ Ειρήνης, που ανοίγει τις «πόρτες» του για πρώτη το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Αυτό επανέλαβε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν,  κάνοντας λόγο για την υλοποίηση μιας προεκλογικής δέσμευσης της παράταξης «Εμπρός» η οποία βέβαια υλοποιείται, λόγω κορωνοϊού, με έναν χρόνο διαφορά. «Στόχος και σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να καταστήσει τον Δήμο Ιάσμου κέντρο της ειρήνης και πρωτεύουσα της πολυπολιτισμικότητας των Βαλκανίων, ενώ προσδοκούμε ως διοργάνωση να αγκαλιάσει όλα τα μέλη της κοινωνίας και ακολούθως να φέρει τουρισμό και ανάπτυξη και να τονώσει την τοπική οικονομία» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Άλλωστε όπως επεσήμανε «πάνω σε αυτό το φετινό πρώτο φεστιβάλ, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα έχει απόλυτη επιτυχία, του χρόνου θα κάνουμε κινήσεις που θα αφορούν και τον τουρισμό, την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή, η οποία όμως θα αποσκοπεί σε γενικότερο πλούτο και την ευρύτερη ανάπτυξη του τόπου, και να συμβάλει στην αναγνωρισιμότητα του δήμου μας».

Απαριθμώντας τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ο Δήμαρχος Ιάσμου επεφύλασσε ξεχωριστά ευχαριστώ σε όλους όσους συμπράττουν με τον Δήμο Ιάσμου στην προσπάθεια αυτή αρχής γενομένης από την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» κ. Ροδούλα Κοκκινάκη και τα μέλη του Δ.Σ., για την ευρύτερη έως τώρα συνεργασία που έχουν αναπτύξει, καθώς και το σύνολο των καλλιτεχνών που θα ανέβουν στην μουσική σκηνή του Φεστιβάλ.  Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο εργαστήρι εικαστικών που αναμένεται να στηθεί στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Μεγάλου Πιστού την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, όπου 91 μαθητές και μαθήτριες θα εκθέσουν τα έργα τους και θα χρωματίσουν με θέμα την Ειρήνη, με τον ίδιο να απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Αυστηρή η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Ο κ. Μουμίν ενημέρωσε τους ακροατές του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» για την διαδικασία εισόδου στις συναυλίες επισημαίνοντας πως οι δράσεις είναι στο σύνολό τους δωρεάν, απαιτείται όμως η ηλεκτρονική προκράτηση εισιτηρίων η οποία γίνεται δια μέσου της ιστοσελίδας του Δήμου αλλά και τηλεφωνικά προς διευκόλυνση όσων δεν έχουν άνεση με την χρήση των νέων τεχνολογιών. Μάλιστα προέτρεψε τους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν άμεσα στην κράτηση των εισιτηρίων τους καθώς έως και το πρωί της Πέμπτης τα 2/3 των εισιτηρίων για το σύνολο του διημέρου είχαν εξαντληθεί.

Ο ίδιος θέλησε να υπογραμμίσει επίσης το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί για την προστασία όλων, εξηγώντας ωστόσο πως σύμφωνα και με τις νεότερες οδηγίες δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο στον συναυλιακό χώρο.

«Στόχος μας να γίνει ο Ίασμος αναγνωρίσιμος όχι μόνο στην Περιφέρεια, όχι μόνο στην Ελλάδα, όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά και παγκοσμίως»

Ερωτηθείς ως προς τις μελλοντικές του βλέψεις για την διοργάνωση ο κ. Μουμίν έκανε λόγο για μία αρχή εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή θα ολοκληρωθεί με σπουδαία αποτελέσματα. «Έχοντας παρακολουθήσει όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής το τελευταίο διάστημα, με τις δυσκολίες του covid και των μέτρων, πιστεύω ότι απαρέγκλιτα τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, το Φεστιβάλ Ειρήνης θα είναι η πολυπληθέστερη εκδήλωση των τελευταίων μηνών, σε όλη τη Θράκη. Από εκεί και πέρα ο στόχος μας είναι σαφής. Εμένα ο ρόλος μου είναι μοναδικός και ξεκάθαρος ως δήμαρχος Ιάσμου. Το μόνο που με απασχολεί προσωπικά είναι να παρέχω την καλύτερη δυνατή υπηρεσία σε όλους τους συνδημότες μου. Μέσα από την καθημερινότητα, μέσα από διάφορους τομείς και δράσεις, κι ένα από αυτά είναι και η πολυπολιτισμική ανάδειξη του δήμου Ιάσμου. Να γίνει ο Ίασμος αναγνωρίσιμος όχι μόνο στην Περιφέρεια, όχι μόνο στην Ελλάδα, όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά και παγκοσμίως. Εκεί αποσκοπούμε, εκεί προσδοκούμε και νομίζω ότι είναι ο πλέον ενδεδειγμένος και κατάλληλος τρόπος για να έρθει η ανάπτυξη, όχι για μένα, αλλά για τους δημότες μου, κυρίως, μέσα από την επισκεψιμότητα στην οποία στοχεύουμε τα επόμενα χρόνια» ανέφερε.

«Για όλους όσους αμφιβάλουν, απαξιούν ή διαφωνούν με την εκδήλωση, πιστεύω ότι η αθρόα προσέλευση και η συμμετοχή του κόσμου το σαββατοκύριακο, η εικόνα από μόνη της, θα διαψεύσει τους πάντες και θα κλείσει πολλά στόματα» κατέληξε.

«Θα είναι ένα φεστιβάλ το οποίο ο κ. Αμούτζας θα το θυμάται για μια ζωή»

Κληθείς να σχολιάσει την πιο πρόσφατη ανακοίνωση από πλευράς της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης» ο κ. Μουμίν επεσήμανε πως «έχουν  τηρηθεί όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και τη συγχρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού, του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας ΑΜΘ, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, και όπως ο νόμος επιτάσσει και προβλέπει, έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες των αναθέσεων, όσον αφορά το οικονομικό επίπεδο αλλά και την πιστή τήρηση των μέτρων λόγω της πανδημίας και θα πρέπει να διαβεβαιώσω την κοινή γνώμη ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα».

«Κατά τα λοιπά» συνέχισε ο ίδιος «για άλλη μια φοράν δηλώνω, με την ιδιότητα του δημάρχου Ιάσμου, πως απαξιώ να απαντήσω στον κ. Αμούτζα, γιατί θεωρούμε ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, εκτός τόπου και χρόνου, εκτός εποχής και θεωρούμε ότι μια τέτοια σπουδαία δράση που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου και θα ακουστεί ο Ίασμος παντού, εννοείται ότι πειράζει και είναι πολύ λογικό να πειράζει και τον κ. Αμούτζα». «Εγώ για ένα πράγμα είμαι βέβαιος, με την προσέλευση του κόσμου, τηρουμένων όλων των μέτρων και με τη μεγάλη συμμετοχή, θα είναι ένα φεστιβάλ το οποίο ο κ. Αμούτζας θα το θυμάται για μια ζωή και δεν θα το ξεχάσει ποτέ» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.