Ομιλια της Θεωνης Κολλυροπουλου στο Επιστημονικο Colloquium του ΤΕΦ

Με θέμα «Αρχαίες Ελληνικές Επιδράσεις στη Βυζαντινή Υμνογραφία»

Την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας θα μιλήσει η κ. Θεώνη Κολλυροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο γνωστικό αντικείμενο «Βυζαντινή Ποίηση και Υμνογραφία» του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα «Αρχαίες Ελληνικές Επιδράσεις στη Βυζαντινή Υμνογραφία». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος (Νέο Προκάτ) από τις 18.30 έως τις 20.00 μέσω skype και είναι ανοικτή στα μέλη ΔΕΠ, τους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του ΔΠΘ και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.
 
Η Θεώνη Κολλυροπούλου σπούδασε στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 1997. Από το 2004 έως και σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
 
Έχει συγγράψει τις εξής επιστημονικές μονογραφίες: «Ίδετε, Ίδετε ότι εγώ είμι Θεός… (Συμβολή στην μελέτη των ειρμών της β΄ ωδής των ασματικών κανόνων, 2010)» και «Περί του προβλήματος της β΄ ωδής των κανόνων (2012)». Παράλληλα, έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.