Ομιλια της Χριστινας Γκονου στο Επιστημονικο Colloquium του ΤΕΦ του ΔΠΘ

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου

Την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας θα μιλήσει η Χριστίνα Γκόνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Γλώσσας και Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Essex, με θέμα «Συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη: Παραδείγματα από την ξενόγλωσση εκπαίδευση». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος (Νέο Προκάτ) από τις 18:00 έως τις 20:00, και είναι ανοικτή στα μέλη ΔΕΠ, τους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Δ.Π.Θ., και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.
 
Η κ. Χριστίνα Γκόνου σπούδασε Γλωσσολογία στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Γλώσσας και Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Essex, του οποίου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 2013 με θέμα διατριβής “A mixed-methods approach to investigating language anxiety among Greek EFL learners”.
 
Από το 2015 έως και σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Essex με αντικείμενο τη διδασκαλία της δεύτερης/ ξένης γλώσσας (Teaching English to Speakers of Other Languages, TESOL). Έχει εποπτεύσει τη συγγραφή των εξής βιβλίων: (1) Gkonou, C., Dewaele, J-M. & King, J. (Eds.) (2019). Language teaching: An emotional rollercoaster. Bristol: Multilingual Matters. (2) Gkonou, C., Daubney, M. and Dewaele, J., (2017). New Insights into Language Anxiety: Theory, Research and Educational Implications. Multilingual Matters. και (3) Gkonou, C., Tatzl, D. and Mercer, S., (2016). New Directions in Language Learning Psychology. Springer.
 
Άρθρα και μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά, όπως το Language Teaching Research και το System.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.