Ομαλοποιειται η κατασταση με τα κενα στα σχολεια της Ροδοπης

«Μεγάλο αγκάθι» παραμένουν τα κενά σε μουσικούς για το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Στην εκτίμηση ότι εξομαλύνεται σιγά – σιγά η κατάσταση σε έμψυχο δυναμικό που παρουσιάζουν οι σχολικές μονάδες του νομού μας προέβη ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Θεόδωρος Μούχτσης, αφού όπως σημείωσε από τη Δευτέρα στις σχολικές αίθουσες του νομού μας θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως αναπληρωτές 16 επιπλέον εκπαιδευτικοί γενικών ειδικοτήτων και συγκεκριμένα 3 φιλόλογοι, 4 μαθηματικοί, 4 φυσικοί, 3 τεχνολογικής εκπαίδευσης, 1 νομικός και 1 οικονομολόγος.
 
«Μεγάλο αγκάθι» παραμένει ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Μούχτση, τα κενά που παρουσιάζονται σε μουσικούς οι οποίοι αναμένεται να στελεχώσουν τα κενά του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας. Τα κενά σε αυτό το κομμάτι υπολογίζονται σε 16 με 17 και «ενδεχομένως να καλυφθούν μέσα από τη διαδικασία των ωρομισθίων ή αναπληρωτών» κατά τον κ. Μούχτση, ο οποίος εκτίμησε ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος το πρόβλημα των κενών στα σχολεία της Ροδόπης ήταν οξύτερο λόγω των περισσότερων μεταθέσεων και πολύ περισσότερο των αποσπάσεων. 

Εξασφαλισμένη η θέρμανση στα σχολεία του δήμου διαβεβαιώνει η σχολική επιτροπή

Παράλληλα ο κ. Μούχτσης αναφέρθηκε και στην ενημέρωση που παρείχε η σχολική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής στους διευθυντές των σχολείων της χωρικής της αρμοδιότητας αναφορικά με τη θέρμανση των σχολείων. Η επιτροπή διαβεβαίωσε τους διευθυντές ότι θα καλυφθούν τα έξοδα της θέρμανσης όλων των σχολείων με την ίδια να περιμένει την αποστολή της β’ δόσης από το υπουργείο Παιδείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.