Ομαλα και διχως κρουσματα η πρωτη ημερα διδασκαλιας στο Διαπολιτισμικο Λυκειο Σαπων

Με τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών στο «βαθύ κόκκινο»

Μιχάλης Βασιλειάδης, Διευθυντής Διαπολιτισμικού Λυκείου Σαπών

«Να κρατάμε τα μέτρα υγειονομική προστασίας ώστε να βγούμε το συντομότερο δυνατόν όλοι “καθαροί”»

Ομαλά και χωρίς κρούσματα, κύλησε η πρώτη ημέρα λειτουργίας της εκπαίδευσης στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, μετά και την κατάταξη του Δήμου στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας.

Όπως έγινε σαφές και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα και με την ΚΥΑ που βρίσκεται σε ισχύ οι μαθητές των Λυκείων συνεχίζουν κανονικά τη δια ζώσης διδασκαλία με την υποχρεωτική χρήση των self tests δύο φορές την εβδομάδα, γεγονός που λειτούργησε κανονικά και στην πράξη τόσο για τους μαθητές του Λυκείου της Ξυλαγανής όσο και του Διαπολιτισμικού Λυκείου Σαπών.

Όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, στο Ράδιο Παρατηρητής 94fm, ο Διευθυντής του Διαπολιτισμικού Λυκείου Σαπών και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης το σχολείο λειτούργησε κανονικά, με την πλειοψηφία των μαθητών να προσέρχονται στο σχολείο με τα αποτελέσματα των tests τους σε ηλεκτρονική μορφή, όπως αντίστοιχα έπραξαν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

«Όλα ήταν πραγματικά ομαλά και απ’ ό,τι φάνηκε από το σύστημα δεν δηλώθηκε, προς το παρών, κανένα θετικό τεστ, τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς» ανέφερε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως σε περίπτωση που κάποιο παιδί αδυνατεί να κάνει το self tests ή αντιμετώπισε το οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορεί να απευθυνθεί στις δημόσιες δομές υγείας, ώστε να λάβει την απαραίτητη για την συμμετοχή του στην εκπαιδευτική διαδικασία, βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.

Ο κ. Βασιλειάδης συνέστησε την προσοχή σε όλους τους δημότες του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα τήρησης όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ενώ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες καταγγελίες για ανώνυμες υβριστικές επιθέσεις, κατά την διάρκεια της τηλεκπαίδευσης προς εκπαιδευτικούς δηλώνοντας  για ακόμα μια φορά την στήριξη της ΕΛΜΕ στο πλευρό τους.

Όπως υπογράμμισε μάλιστα «αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι το δημόσιο σύστημα υγείας και το δημόσιο σύστημα παιδείας, θα πρέπει να μείνουν δημόσια γιατί αυτά –κυρίως το δημόσιο σύστημα υγείας- έχει αντιμετωπίσει αυτή τη λαίλαπα του κορωνοϊού και μάλιστα με επιτυχία, διότι κάποιοι βλέπουν πάρα πολύ διαφορετικά».  

Ο κ. Βασιλειάδης θέλησε να αναφερθεί και στον κλάδο των φαρμακοποιών απευθύνοντας και προς αυτούς ξεχωριστά ευχαριστώ για την ομαλή διεξαγωγή και της διαδικασίας διανομής των self tests μεταξύ άλλων, συνεισφέροντας και στη διαδικασία της ασφαλούς εκπαιδευτικής διαδικασίας.

«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα με ευθύνη, κοινωνική και ατομική» κατέληξε ο ίδιος ευχόμενος το γρηγορότερο δυνατό τέλος της πανδημίας. «Το ζήτημα είναι να βγούμε από όλο αυτό υγιείς με τους συνανθρώπους μας, τους φίλους μας, τους συγχωριανούς μας γι’ αυτό και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, τα μέτρα υγειονομικής προστασίας ώστε να είμαστε “καθαροί”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.