Ολονυχτια μαχη με τις φλογες στη Δαδια

Το πύρινο μέτωπο έχει εξαπλωθεί˙ συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

Ολονύχτια και δραματική μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη στο δάσος της Δαδιάς στο Σουφλί Έβρου

Το πύρινο μέτωπο έχει εξαπλωθεί και με συνεχείς αναζωπυρώσεις και εναλλαγές στην κατεύθυνση του ανέμου, οδηγείται νότια προς τη Λευκίμη, βόρεια προς τη Δαδιά, και ταυτοχρόνως δυτικά, προς το κεντρικό τμήμα του πυρήνα προστασίας του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς όπου βρίσκονται και φωλιές σπάνιων αρπακτικών πτηνών.  

Οι πυροσβέστες τη νύχτα έδωσαν τη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς, μια μάχη όμως που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δωθεί από εδάφους λόγω του αναγλύφου της περιοχής, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλος όγκος καύσιμης ύλης και η προσέγγιση στο σημείο είναι δύσκολη. Οι επίγειες δυνάμεις επιχείρησαν να περιορίσουν τη δυναμική της φωτιάς έτσι ώστε με τη συνδρομή των εναέριων μέσων από το πρωί να προσπαθήσουν να την περιορίσουν και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Με το πρώτο φως ήταν προγραμματισμένο να αρχίσουν να επιχειρούν τα τοπικά εναέρια (2 PZL, 2 Tractores, 1 Mi8 και 2 Chinoock). Ακολουθούν 3 Erickson, 2 CL415 και ένα ΑΒ214. Τα εναέρια θα συμπληρωθούν με ένα Erickson και ένα ΑΒ214 με ΕΜΟΔΕ από Ελευσίνα. Σε κάθε κύμα θα πετάει και ένα ΒΚ117 συντονιστικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.