Ολοκληρωθηκε το Σεμιναριο ΚΑΡΠΑ σε δικηγορους και δικαστικους υπαλληλους της Ροδοπης

33 συνολικά συμπολίτες μας εκπαιδεύτηκαν σε τεχνικές που σώζουν ζωές

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων την Τετάρτη 29 Μαρτίου το εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από τον διασώστη Στάθη Γκεβρέκη της Rodopi First Aid Training και τον καρδιολόγο Πασχάλη Σόφτα.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής. Το συνδιοργάνωσαν το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης και συμμετείχαν σε πρώτη φάση 16 εκπαιδευόμενοι στις 22 Μαρτίου και μια δεύτερη ομάδα 17 εκπαιδευόμενων την Τετάρτη 29 Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή περάτωση του προγράμματος έλαβαν πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council), η οποία είναι η ανώτερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Ευρωπαϊκό χώρο και φυσικά έχει παγκόσμια ισχύ ή βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος με χρήση προπλασμάτων ανθρωπίνου σώματος και εκπαιδευτικών απινιδωτών και υπήρξε αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι εξασκήθηκαν στην σωστή πρακτική αντιμετώπιση περιστατικών καρδιακής ανακοπής με την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών τους.

Να σημειωθεί ότι το Δικαστικό Μέγαρο Ροδόπης διαθέτει αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, τον οποίο προμηθεύτηκε με ενέργειες του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων και βρίσκεται τοποθετημένος στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου. Ταυτόχρονα τοποθετήθηκε σήμανση σε όλο το χώρο του Δικαστικού Μεγάρου για την τοποθεσία του απινιδωτή και τις βασικές οδηγίες με τα σωστά βήματα για την αντιμετώπιση ενός περιστατικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.