Ολοκληρωθηκε το Σχεδιο Αστικης Προσβασιμοτητας του Δημου Αρριαvωv

Δημόσιοι χώροι πιο φιλικοί για όλους τους κατοίκους

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Αρριαvώv το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2022» της Πρόσκλησης της Δράσης «Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)».

Με το Σ.Α.Π. προσδιορίζονται τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Ο δήμαρχος Ριτβάν Αμέτ έχει θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλους τους δημόσιους χώρους του Δήμου και την εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης σε αυτούς, όπως πάρκα, πλατείες και δρόμους, και σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως δημοτικές υποδομές και κτίρια. Η προσβασιμότητα βοηθά στο να γίνονται οι οικισμοί πιο φιλικοί για όλους τους κατοίκους και αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες σε δημόσιους χώρους και υπηρεσίες ενώ συμβάλλει στη διασφάλιση των ίσων ευκαιριών και της ισότητας στην κοινωνία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.