Ολοκληρωθηκε το 8ο Γενικο Ιερατικο Συνεδριο της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ανέπτυξε το θέμα «Η Ιερωσύνη μπροστά στις προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητος»

Την Πέμπτη 18 Απριλίου διοργανώθηκε στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς Μαρωνείας και Κομοτηνής στο Κρυονέρι Ροδόπης, το  8ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, του οποίου προστάτης ανακηρύχθηκε από το έτος 2016, ο Άγιος Ιερομάρτυς Κύριλλος ο Στ , Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Αδριανουπολίτης, κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμωνος.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου τελέσθηκε  Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό  Ναό Παναγίας: «Άξιον Εστί», εντός των κατασκηνώσεων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων και Διακονησάντων στην Ιερά Μητρόπολη.

Την έναρξη του Συνεδρίου προλόγισε ο Σεβασμιώατος και εν συνεχεία προσκάλεσε στο βήμα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η Ιερωσύνη μπροστά στις προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητος».

Μετά την ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική αυτή ομιλία, αντηλλάγησαν ερωτήματα και απόψεις μεταξύ των Κληρικών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ευχόμενος σε όλους τους Κληρικούς υγεία και τον θείο φωτισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.