Ολοκληρωθηκε ο 1ος Εθνικος Διαγωνισμος Διαπραγματευσης ELSA Greece

Η ELSA Komotini «οικοδέσποινα» του εθνικού γύρου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή του πρώτου Εθνικού Διαγωνισμού Διαπραγμάτευσης της ELSA Greece, που έλαβε χώρα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM, το διάστημα 15 και 16 Μαΐου.

Τον εθνικό γύρο φιλοξένησε το τοπικό σωματείο ELSA Komotini.

Ενόψει της προετοιμασίας για τον Εθνικό Γύρο, οι δώδεκα συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, που προκρίθηκαν μετά τους τοπικούς γύρους του Απριλίου, είχαν την ευκαιρία να επωφεληθούν από ειδικές εκπαιδεύσεις (με τη μορφή training και workshop), που παρείχε το Ελληνικό Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών-Alternative Dispute Resolution Hellenic Centre (ADR Hellenic Centre) η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «The Mediation Lab AMKE», με θεματικές τη Στρατηγική Διαπραγματεύσεων και, αντίστοιχα, την Καθημερινή Διπλωματία και Επίτευξη Συμφωνιών.

Στη διάρκεια του διημέρου οι συμμετέχοντες/-ουσες, χωρισμένοι σε έξι ομάδες κλήθηκαν, ενώπιον κριτικών επιτροπών που σχηματίστηκαν από καταξιωμένους/-ες επαγγελματίες και επιστήμονες του χώρου, να ενεργήσουν ως νόμιμοι εκπρόσωποι δύο υποθετικών μερών, προκειμένου να καταλήξουν σε μία αμοιβαία και αμφιμερώς επωφελή συμφωνία. Χάρη στους τοπικούς γύρους που προηγήθηκαν, στις εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις και στις απαιτητικές υποθέσεις που αποτέλεσαν αντικείμενο του Εθνικού Γύρου, διασφαλίστηκε στο έπακρο το ακαδημαϊκό επίπεδο του διαγωνισμού, ενώ οι διαγωνιζόμενοι/-ες αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Οι δύο ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία των Προκριματικών Γύρων προκρίθηκαν στον Τελικό, οι νικητές του οποίου έλαβαν το έπαθλο της πρώτης θέσης.

Απονεμήθηκε, επίσης, βραβείο «Καλύτερου Διαπραγματευτή (Best Negotiator)».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν προς την τοπική κοινωνία της Ροδόπης και ιδιαίτερα προς το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, την κ.Κυριακή (Κική) Κωνσταντινίδου, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, καθώς και τους ακαδημαϊκούς της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, κ. Πέτρο Σελέκο και κ. Γεώργιο Θεοδόση. «Παρά τις αντίξοες συνθήκες συνεργαστήκαμε επιτυχώς και διασφαλίσαμε την ποιότητα του διαγωνισμού. Ελπίζουμε σε ζωντανή και άμεση επαφή στον επόμενο Εθνικό Γύρο που θα φιλοξενήσει το σωματείο μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.